zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aký je rozdiel medzi lamelami klasik a celotieniacimi?

Premýšľate nad inštaláciou horizontálnych žalúzií, ale neviete, aký je rozdiel medzi klasickými a celotieniacimi? Tak sa na to poďme pozrieť.

Klasické prevedenie lamiel

Ide o jednoduchý princíp, kedy pri klasických žalúziách máme v lamelách otvory, ktorými je pretiahnutá vodiaca struna a textilná páska. Pri náklone lamiel tak dochádza k tomu, že svetlo čiastočne prechádza cez tieto malé otvory do miestnosti. Takže v slnečných dňoch vám občas, aj napriek zatiahnutej žalúzii, môžu prenikať slabé lúče svetla do očí.

Celotieniace prevedenie lamiel

Celotieniace horizontálne žalúzie sú navrhnuté tak, aby nedochádzalo k prenikaniu lúčov svetla cez otvory určené na vedenie. Otvory pre textilnú pásku aj silónovú strunu sú umiestnené tak, aby pri plnom natočení lamiel do uzavretej polohy boli zakryté ďalšou lamelou. Vďaka tomu vzniká oveľa lepšie zatienenie miestnosti. S celotieniacimi žalúziami tak znížite prestup slnečného žiarenia do vášho obydlia na minimum a budete môcť v noci nerušene spať, ak bývate na viac osvetlenej ulici, či relaxovať v príjemnom tieni napríklad aj na pravé poludnie.

interiérové žalúzie

 

Ponuka horizontálnych žalúzií

 


Petra Šenková




Typy screenových roliet

Ponuka screenových roliet je dnes už pomerne obsiahla, ale kto sa v tom má vyznať? Preto sa v dnešnom článku pozrieme na výhody vonkajších screenových roliet, ich druhy a rozdiely medzi nimi.

Kúpiť si žalúzie na internete alebo objednať montážnu firmu?

Trend on-line nakupovania zasiahol už aj oblasť predaja žalúzií. 

Porovnanie vonkajších žalúzií a roliet - ktoré vybrať?

Poďme sa v tomto článku pozrieť na ďalšiu často diskutovanú tému pri výbere tieniacej techniky. Tentoraz sa pozrieme na rozdiely medzi vonkajšími žalúziami a roletami.

 

 

Ako vyčistiť žalúzie?

Pravidelnou údržbou žalúzií nielen predlžujete životnosť vášmu tieneniu, ale aj zabraňujete víreniu prachu a možným dýchacím ťažkostiam. Čistenie žalúzií nemusí byť horor - prečítajte si naše rady, ako čo najefektívnejšie žalúzie čistiť a uľahčite si prácu.