zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Aký je rozdiel medzi lamelami klasik a celotieniacimi?

Premýšľate nad inštaláciou horizontálnych žalúzií, ale neviete, aký je rozdiel medzi klasickými a celotieniacimi? Tak sa na to poďme pozrieť.

Klasické prevedenie lamiel

Ide o jednoduchý princíp, kedy pri klasických žalúziách máme v lamelách otvory, ktorými je pretiahnutá vodiaca struna a textilná páska. Pri náklone lamiel tak dochádza k tomu, že svetlo čiastočne prechádza cez tieto malé otvory do miestnosti. Takže v slnečných dňoch vám občas, aj napriek zatiahnutej žalúzii, môžu prenikať slabé lúče svetla do očí.

Celotieniace prevedenie lamiel

Celotieniace horizontálne žalúzie sú navrhnuté tak, aby nedochádzalo k prenikaniu lúčov svetla cez otvory určené na vedenie. Otvory pre textilnú pásku aj silónovú strunu sú umiestnené tak, aby pri plnom natočení lamiel do uzavretej polohy boli zakryté ďalšou lamelou. Vďaka tomu vzniká oveľa lepšie zatienenie miestnosti. S celotieniacimi žalúziami tak znížite prestup slnečného žiarenia do vášho obydlia na minimum a budete môcť v noci nerušene spať, ak bývate na viac osvetlenej ulici, či relaxovať v príjemnom tieni napríklad aj na pravé poludnie.

interiérové žalúzie

 

Ponuka horizontálnych žalúzií

 


Petra Šenková




Nakúpte si žalúzie a rolety na mieru z bezpečia domova

Málokto sa v tomto období cítí komfortne v prítomnosti cudzích osôb. Neradi chodíte nakupovať, vyhýbate sa kontaktu, snažíte sa chrániť zdravie naše a našich najbližších. Vďaka e-shopu Labona.sk nemusíte čakať na ukončenie karantény, môžete i v tejto situácii nakúpiť potrebné tienenie z bezpečia domova.

Hľadáte netradičnú originálnu tieniacu variantu pre vaše okná? Zvoľte plissé!

Plissé je vhodné ako pre klasické tak pre atypické okná, strešné okná i zimné záhrady.
Široká ponuka farieb, vzorov a potlačí zaisťuje využitie nielen v moderných budovách, ale aj v rodinných domoch

Ako vyčistiť markízu

Potrebujete si zatieniť miesto na príjemné posedenie pri raňajkách či večeri, kedy vám slnko svieti priamo na verandu? Alebo chcete jednoducho zamedziť priamemu prieniku slnečných lúčov v priebehu dňa do miestnosti? K tomu je ideálnym riešením markíza. V tomto článku vám vysvetlím, ako sa veľmi jednoducho a šetrne o markízu starať, aby svoj účel mohla spĺňať čo najdlhšie.

Akcia 4 + 1 pre vnútorné tienenie a siete proti hmyzu

Tu je ďalšia výhodná ponuka. Kúpte si 5 kusov interiérových tienidiel a jedno z nich dostanete zadarmo. Viac informácií o akcii si prečítajte nižšie.