zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Bioklimatická pergola - novinka pre vašu záhradu

Trávite veľa času na záhrade alebo na terase? Sedávate radi so svojou rodinou alebo s priateľmi vonku, ale nebaví vás, keď vám plány kazí počasie? Potom je pre vás bioklimatická pergola ideálnym riešením. Aké sú jej prednosti?

Pergoly sú stále viac vidieť na mnohých záhradách. Sú estetickým prvkom, vďaka ktorému sa záhrada zútulní a vytvorí príjemné prostredie na posedenie. Bioklimatická pergola má hliníkové lamely, ktoré možno naklápať od 0° do 130°. Pri slnečných dňoch sa lamely naklonia tak, aby odrazili slnečné žiarenie a zároveň sa odvetrávalo vnútro pergoly. Svetlo a tieň sa reguluje podľa momentálnej potreby. Môže však nastať situácia, kedy tienenie strešnými lamelami nestačí, preto je konštrukcia pergoly prispôsobená k možnosti montáže screenových roliet.

Poradí si aj s dažďom

Za daždivého počasia stačí lamely sklopiť celkom vodorovne, slnolam následne funguje ako celostná strecha. Dažďová voda je odvádzaná pomocou stojok pergoly.  Strechu pergoly je možné rozdeliť na viacero sekcií. Lamely sa potom polohujú podľa ľubovoľnosti v každej sekcii zvlášť.

V našej ponuke nájdete hneď 3 možnosti spôsobu montáže, aby ste si mohli pergolu umiestniť tam, kam potrebujete:

A/ Voľne stojaca, lamely rovnobežne s kratšou stranou pergoly

B/ Do steny, lamely rovnobežne s kratšou stranou, stena je rovnobežná s lamelami

C/ Do steny, lamely rovnobežné s kratšou stranou, stena je kolmá na kratšiu stranu

Multifunkčná bioklimatická pergola je vyvinutá českým výrobcom Isotra tak, aby splnila vysoké nároky na pohodlie a zaistila komfortný pobyt na záhradách či terasách.


Pavel Hrdlička




Objednajte si pergolu s 8 % zľavou

Sezóna 2021 pomaly končí a za nejaký čas nás čaká ochladenie a nutné prerušenie prác na rekonštrukciách a stavbách. Aj tento čas sa však dá efektívne využiť a byť pripravení na jar 2022. Objednajte si preto pergolu ARTOSI - my vám na ňu dáme zľavu 8 %.

Sú látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásne slnečné dni sú v plnom prúde a my si ich užívame plnými dúškami. Cez víkend sú to tiež napríklad grilovačky a posedenie s priateľmi. Proste nás to ťahá sadnúť si na záhradu a užívať si tieto príjemné chvíľky. Slniečko máme radi, ale po celom dni strávenom na slnku začneme premýšľať, ako vybudované zázemie na záhrade v podobe pergoly zatieniť. Predsa len nie je príjemné, keď vám ostré slnečné lúče svietia do tváre v čase, keď jete. Alebo ostré slnko v podvečer, keď už si chcete len čítať a relaxovať.

Ako vybrať látku pre screenové rolety?

Vybrať si látku je ďalší z veľmi náročných krokov. Určite máte predstavu, či chcete rolety na tienenie, alebo napríklad zatemňovanie, rovnako tak či chcete svetlé alebo tmavé. Ale vybrať si potom jednu konkrétnu zo vzorkovníka už býva často oriešok. Preto sa poďme pozrieť, čo vám hodnoty a označenia jednotlivých látok určujú.

Japonské posuvné steny

Japonské posuvné steny predstavujú nielen originálny prvok, ktorý dodá interiéru elegantný atmosféru, ale tiež majú všestranné využitie. Môžete ich použiť namiesto záclon do väčších okien, ale tiež je premeniť vo stenu pre zakrytie skríň.