zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Bioklimatická pergola - novinka pre vašu záhradu

Trávite veľa času na záhrade alebo na terase? Sedávate radi so svojou rodinou alebo s priateľmi vonku, ale nebaví vás, keď vám plány kazí počasie? Potom je pre vás bioklimatická pergola ideálnym riešením. Aké sú jej prednosti?

Pergoly sú stále viac vidieť na mnohých záhradách. Sú estetickým prvkom, vďaka ktorému sa záhrada zútulní a vytvorí príjemné prostredie na posedenie. Bioklimatická pergola má hliníkové lamely, ktoré možno naklápať od 0° do 130°. Pri slnečných dňoch sa lamely naklonia tak, aby odrazili slnečné žiarenie a zároveň sa odvetrávalo vnútro pergoly. Svetlo a tieň sa reguluje podľa momentálnej potreby. Môže však nastať situácia, kedy tienenie strešnými lamelami nestačí, preto je konštrukcia pergoly prispôsobená k možnosti montáže screenových roliet.

Poradí si aj s dažďom

Za daždivého počasia stačí lamely sklopiť celkom vodorovne, slnolam následne funguje ako celostná strecha. Dažďová voda je odvádzaná pomocou stojok pergoly.  Strechu pergoly je možné rozdeliť na viacero sekcií. Lamely sa potom polohujú podľa ľubovoľnosti v každej sekcii zvlášť.

V našej ponuke nájdete hneď 3 možnosti spôsobu montáže, aby ste si mohli pergolu umiestniť tam, kam potrebujete:

A/ Voľne stojaca, lamely rovnobežne s kratšou stranou pergoly

B/ Do steny, lamely rovnobežne s kratšou stranou, stena je rovnobežná s lamelami

C/ Do steny, lamely rovnobežné s kratšou stranou, stena je kolmá na kratšiu stranu

Multifunkčná bioklimatická pergola je vyvinutá českým výrobcom Isotra tak, aby splnila vysoké nároky na pohodlie a zaistila komfortný pobyt na záhradách či terasách.


Pavel Hrdlička




Inteligentné tieniace systémy: budúcnosť domácej automatizácie

V dnešnej dobe, keď technológia neustále napreduje, sa inteligentné tienenie systémov stáva neoddeliteľnou súčasťou konceptu smart domovov. Produkty od popredného výrobcu Somfy, lídra v oblasti automatizovaných riešení pre domácnosti, znamenajú pre inteligentné tienenie systémov obrovský krok vpred. Sú synonymom pre inováciu a komfort, ktoré transformujú každodenný život.

Z garáže až na technologickú špičku Európy!

Písal sa rok 1992 a 2 kamaráti Ing. Erich Stavař a Ing. Bohumír Blachut začali podnikať ako to už býva v obmedzenom priestore v Bolaticiach.

Siete proti hmyzu, aké sú možnosti s prichádzajúcimi teplými dňami?

Jar ťuká na dvere a s tým aj teplejšie dni a častejšie vetranie našich domov, bytov a kancelárií. Okenné a dverové siete sa preto vyplatí kúpiť práve teraz.

Ako sa udržiavajú, čistia horizontálne žalúzie?

Každý určite vie, že ak chce mať žalúzie krásne, a funkčné, je potrebné sa o ne starať. Ako ich ale vyčistiť rýchlo a bez obáv s poškodenia lamiel? Máme pre vás pár tipov a rád ako na to.