zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Bioklimatická pergola - novinka pre vašu záhradu

Trávite veľa času na záhrade alebo na terase? Sedávate radi so svojou rodinou alebo s priateľmi vonku, ale nebaví vás, keď vám plány kazí počasie? Potom je pre vás bioklimatická pergola ideálnym riešením. Aké sú jej prednosti?

Pergoly sú stále viac vidieť na mnohých záhradách. Sú estetickým prvkom, vďaka ktorému sa záhrada zútulní a vytvorí príjemné prostredie na posedenie. Bioklimatická pergola má hliníkové lamely, ktoré možno naklápať od 0° do 130°. Pri slnečných dňoch sa lamely naklonia tak, aby odrazili slnečné žiarenie a zároveň sa odvetrávalo vnútro pergoly. Svetlo a tieň sa reguluje podľa momentálnej potreby. Môže však nastať situácia, kedy tienenie strešnými lamelami nestačí, preto je konštrukcia pergoly prispôsobená k možnosti montáže screenových roliet.

Poradí si aj s dažďom

Za daždivého počasia stačí lamely sklopiť celkom vodorovne, slnolam následne funguje ako celostná strecha. Dažďová voda je odvádzaná pomocou stojok pergoly.  Strechu pergoly je možné rozdeliť na viacero sekcií. Lamely sa potom polohujú podľa ľubovoľnosti v každej sekcii zvlášť.

V našej ponuke nájdete hneď 3 možnosti spôsobu montáže, aby ste si mohli pergolu umiestniť tam, kam potrebujete:

A/ Voľne stojaca, lamely rovnobežne s kratšou stranou pergoly

B/ Do steny, lamely rovnobežne s kratšou stranou, stena je rovnobežná s lamelami

C/ Do steny, lamely rovnobežné s kratšou stranou, stena je kolmá na kratšiu stranu

Multifunkčná bioklimatická pergola je vyvinutá českým výrobcom Isotra tak, aby splnila vysoké nároky na pohodlie a zaistila komfortný pobyt na záhradách či terasách.


Pavel Hrdlička




Za všetkým hľadaj žiarlivosť

Už od počiatku sveta sme zmietaní emóciami ako pozitívnymi, tak negatívnymi. Jednou z týchto emócií je aj žiarlivosť. Ale čo má žiarlivosť spoločné so žalúziami? Viac, než myslíte ...

Vystavovali sme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týždeň sme si vyskúšali niečo úplne nové - vystavovali sme na stavebnom veľtrhu Stavotech v Olomouci, ktorý prebehol od 5. do 7 novembra 2015.

Prečo zvoliť PurBoxy namiesto krycích plechov pod fasádu?

Často sa stretávame s otázkou, prečo sú žalúzie s PurBoxami výhodnejšie, než s klasickými krycími plechmi. Tak sa na to poďme pozrieť podrobnejšie a vysvetliť si hlavné rozdiely.

 

 

Vonkajšie žalúzie pre portály HS a rohové okenné zostavy

Aké sú výhody tienenia pre tieto prípady a na čo si vyplatí myslieť? Prečítajte si krátky článok venovaný práve téme sestav vonkajších žalúzií pre vstupné portály a rohové okná. Nájdete tu všetko podstatné i návod, ako jednoducho sestavu vymeriat.