zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Centimetre alebo milimetre - tiež sa občas strácate?

Chystáte sa objednať nové tienenie, začínate s vymeriavaním rozmerov a zrazu stojíte s metrom v ruke a váhate, aký údaj vlastne zapísať do konfigurátora? Máte v tom tiež zmätok?

Nebojte sa, nie ste v tom sami :) Nech ste už kdekoľvek, stretávate sa s rôznymi mierami. Idete kupovať hadicu k bazénu, kábel na pripojenie počítača alebo napríklad látku na nové závesy. Všetko je udané v metroch.

Zavítate na stránky predajcov elektroniky, tam sa najčastejšie stretnete s centimetrami (poťažmo palcami). Chcete zmerať vaše rastúce dieťatko a urobiť si čiarku na ráme dverí a škrtáte centimetre. Alebo si hodláte zapísať úspech vo vašom diétnom programe a opäť si zapíšete ubúdajúce centimetre.

A potom prídete napríklad práve na naše stránky Labona.sk a zrazu prásk - žalúzia má mať od 300 mm do 2000 mm. Ufff... To je vlastne koľko? Na ktorú čiarku na metre pozerať?

Vieme, že v bežnom živote sa stretávate asi najčastejšie s centimetrami, možno metrami. My to rozhodne nechceme komplikovať, ale pre používanie milimetrov máme veľmi dobré dôvody:

  1. vyrábame žalúzie a rolety na milimeter presne podľa vami zadaných rozmerov. Vďaka tomu potom skvele sedia na vašich oknách a plnia perfektne svoju úlohu.
  2. Jednotka milimeter je všeobecne uznávaná a zavedená remeselná miera.
  3. Desatinná čiarka u centimetrov by v udávaní presných milimetrových rozmerov miatla a zbytočne by dochádzalo k častejším chybám a nepresnostiam.

Pri každom produkte, ktorý nájdete na našich stránkach, je preto uvedený presný postup, ako správne vymerať šírku aj výšku. Dôležité pri meraní je sa pozerať na menšie čiarky na zvinovacom metre a zapísať si potom celú hodnotu.

Vo väčšine prípadov odporúčame okno merať v troch rôznych miestach a do konfigurátora zapísať najmenšiu nameranú hodnotu, aby žalúzia nikde nedrhla a nezasekávala sa. Vďaka trojitému meraniu si mimo iného aj sami overíte, že meriate správne a náhodou ste sa neprehliadli.

Veríme, že všetko zvládnete vymerať bez problémov a v prípade nejasností vám budeme nápomocní na našej infolinke.


Petra Šenková




Screenové rolety - zatienenie na balkón i pergolu

Radi odpočívate vonku na čerstvom vzduchu a tým najlepším miestom pre tento odpočinok je pre vás balkón alebo napríklad záhradná pergola? Potom tu pre vás máme skvelý tip na zatienenie a prípadne i odclonenie od vetra - screenové rolety.

Potrebujete niečo schovať alebo oddeliť? Vsaďte na modernú japonskú stenu

Každý z nás občas vo svojom byte rieši, ako čo najefektívnejšie oddeliť alebo predĺžiť veľké miestnosti, prípadne ako zakryť kúty, do ktorých nechcete aby bolo vidieť. Ako to vyriešiť, ak sa jedná o prechodnú dobu? Čo ak stavba priečky sa nakoniec ukáže ako zbytočná, alebo si to v prenajatom byte nemôžete dovoliť? Potom vsaďte na japonskú stenu.

Kde použiť japonské steny?

Počuli ste už o japonských stenách? Ak áno, tak je skvelé, že máte prehľad. A viete, že sa dajú použiť aj inam, než len k zatieneniu okien? Ak nie, tak si prečítajte nasledujúci článok.

Vertikálne žalúzie - jednotka v oblasti tienenia kancelárskych priestorov

Vertikálne žalúzie sú stálicou v oblasti tienenia kancelárskych a komerčných priestorov. A nie je tomu tak iba náhodou.