zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Centimetre alebo milimetre - tiež sa občas strácate?

Chystáte sa objednať nové tienenie, začínate s vymeriavaním rozmerov a zrazu stojíte s metrom v ruke a váhate, aký údaj vlastne zapísať do konfigurátora? Máte v tom tiež zmätok?

Nebojte sa, nie ste v tom sami :) Nech ste už kdekoľvek, stretávate sa s rôznymi mierami. Idete kupovať hadicu k bazénu, kábel na pripojenie počítača alebo napríklad látku na nové závesy. Všetko je udané v metroch.

Zavítate na stránky predajcov elektroniky, tam sa najčastejšie stretnete s centimetrami (poťažmo palcami). Chcete zmerať vaše rastúce dieťatko a urobiť si čiarku na ráme dverí a škrtáte centimetre. Alebo si hodláte zapísať úspech vo vašom diétnom programe a opäť si zapíšete ubúdajúce centimetre.

A potom prídete napríklad práve na naše stránky Labona.sk a zrazu prásk - žalúzia má mať od 300 mm do 2000 mm. Ufff... To je vlastne koľko? Na ktorú čiarku na metre pozerať?

Vieme, že v bežnom živote sa stretávate asi najčastejšie s centimetrami, možno metrami. My to rozhodne nechceme komplikovať, ale pre používanie milimetrov máme veľmi dobré dôvody:

  1. vyrábame žalúzie a rolety na milimeter presne podľa vami zadaných rozmerov. Vďaka tomu potom skvele sedia na vašich oknách a plnia perfektne svoju úlohu.
  2. Jednotka milimeter je všeobecne uznávaná a zavedená remeselná miera.
  3. Desatinná čiarka u centimetrov by v udávaní presných milimetrových rozmerov miatla a zbytočne by dochádzalo k častejším chybám a nepresnostiam.

Pri každom produkte, ktorý nájdete na našich stránkach, je preto uvedený presný postup, ako správne vymerať šírku aj výšku. Dôležité pri meraní je sa pozerať na menšie čiarky na zvinovacom metre a zapísať si potom celú hodnotu.

Vo väčšine prípadov odporúčame okno merať v troch rôznych miestach a do konfigurátora zapísať najmenšiu nameranú hodnotu, aby žalúzia nikde nedrhla a nezasekávala sa. Vďaka trojitému meraniu si mimo iného aj sami overíte, že meriate správne a náhodou ste sa neprehliadli.

Veríme, že všetko zvládnete vymerať bez problémov a v prípade nejasností vám budeme nápomocní na našej infolinke.


Petra Šenková




Ako postupovať pri reklamácii?

Nákup na e-shopoch dnes už nie je nič neobvyklé. Je to lacné, rýchle a pohodlné. Problém nastáva v prípade, že tovar, ktorý ste si objednali, nezodpovedá vašim predstavám alebo je poškodený. Potom je na čase ho reklamovať. Ako na to?

Ako jednoducho ušetríte na žalúziách? Zamerajte a namontujte si ich sami

V cene okenného tienenia je okrem materiálu zahrnutá tiež doprava, zameranie okna alebo montáž. Ak teda chcete na tienení ušetriť, bežte do e-shopu, kúpte si iba samotnú žalúziu či roletu a o zameranie a montáž sa postarajte sami. Vystačíte si so základným náradím, s dostupnými návodmi to zvládnete aj bez predchádzajúcich skúseností a ušetríte vďaka tomu od niekoľkých desiatok až po stovky eur.

 

 

Ako som nakupovala látkové rolety cez e-shop

Aj žena dokáže do svojho domova sama vybrať, vymerať, nakúpiť a namontovať látkové rolety, tak aby nielen ladili k interiéru, ale taktiež perfektne tienili. Neveríte? Podívajte sa na náš článok, dokážeme vám, že to nie je nič neobvyklého ani ťažkého.

Ako opraviť sieťovinu u sietí proti hmyzu?

Máte doma okennú sieť alebo dvernú sieť proti hmyzu, ktorá je v dobrom stave , bez korózie, ale pretrhla alebo poškodila sa vám sieťovina? Nemusíte kupovať hneď novú sieť. S trochou šikovnosti zvládnete sieťovinu vymeniť sami. Poradíme vám ako na to.