zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Rolety vs. žalúzie - chcete v tom mať jasno?

Tiež si pletiete rolety a žalúzie? Pripadá vám, že je to jedno a to isté? Vysvetlíme Vám, aké typy roliet sú a aké sú ich výhody oproti klasickým žalúziám.

Látkové rolety

Látkové rolety sú perfektnou alternatívou namiesto klasických žalúzií. Ich výhodou je, že nemusia byť priamo na okne, ale dajú sa ukotviť aj na stenu alebo strop. Látkové rolety odporúča väčšina bytových architektov. Varianta metalického prevedeni
konštrukcie a retiazky je ideálna do všetkých moderných interiérov.

Duorolety

U látkových roliet si môžete vyberať z veľkého množstva farebného prevedenia, ale absolútnym hitom sú duorolety. Každý, kto ich niekedy videl v akcii, tak si ich ihneď obľúbi. Oproti klasickej látkové rolete má dve pruhované látky za sebou a jednoduchým krátkym zatiahnutím retiazky si regulujete priesvit duorolety.

Vonkajšia roleta

Vonkajšia roleta už nemá s látkou nič spoločné. Jedná sa o celohliníkový profil, plnený polyuretánovou penou. Preto má vonkajšia roleta tak skvelé izolačné vlastnosti. Hlavné použitie je proti hluku zvonku, pri ochrane straty tepla a celkovému zatemneniu.
Vonkajšia roleta je aj perfektný bezpečnostný prvok, keď je ovládaná motoricky a stiahnutá dole, je pre potenciálneho zlodeja obrovskou prekážkou.
Pozrieme sa ešte na ďalšie produkty, ktoré ľudia hľadajú pod pojmom roleta, ale rolety to nie sú. Niektoré sa skvele hodia do interiéru a iné zasa do exteriéru.

Horizontálne žalúzie - klasické žalúzie do plastových alebo drevených okien

Vertikálne žalúzie - vertikálne žalúzie sú ideálne pre zatienenie veľkých priestorov, najčastejšie sa používajú v moderných interiéroch a kanceláriách

Vonkajšie žalúzie - vonkajšie žalúzie sú najpoužívanejšie vonkajšie tienenie, veľká variabilita zatienenie

Drevené žalúzie - luxusné drevené žalúzie sa hodia skvele ako doplnok do krásnych interiérov

Plissé - plissé žalúzie sa volia pre svoju funkčnosť a dizajn, montujú sa rovnako ako žalúzie priamo na okná

Japonské steny - zákazníci ich hľadajú ako žalúzie IKEA, alebo japonské posuvné steny

Markízy - markízu si vyberáte vtedy, ak potrebujete zatieniť terasu, balkón alebo akýkoľvek vonkajší priestor

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Betónové bloky vs. hliníkové konštrukcie pre fotovoltické panely na plochej streche

Výber správnej konštrukcie pre inštaláciu fotovoltaických panelov na plochú strechu je kľúčovým faktorom pri využívaní solárnej energie. Medzi dvoma spomenutými typmi konštrukcií - betónovými ENBRA blokmi a hliníkovými konštrukciami, existujú významné rozdiely. V tomto článku sa zameriame na výhody betónových blokov.

Objednajte si pergolu s 8 % zľavou

Sezóna 2021 pomaly končí a za nejaký čas nás čaká ochladenie a nutné prerušenie prác na rekonštrukciách a stavbách. Aj tento čas sa však dá efektívne využiť a byť pripravení na jar 2022. Objednajte si preto pergolu ARTOSI - my vám na ňu dáme zľavu 8 %.

Sú predokenné rolety bezpečnostým prvkom?

Predokenné rolety sú klasický doplnok okien s veľa praktickými vlastnosťami.

Akcia 4 + 1 zadarmo na všetko

Tento rok sa zľavy u nás ešte stupňujú, preto spúšťame ako poslednú akciu 4 + 1 zadarmo na všetky produkty. Objednajte 5 kusov tienenia a najlacnejší kúsok máte zadarmo.