zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Rolety vs. žalúzie - chcete v tom mať jasno?

Tiež si pletiete rolety a žalúzie? Pripadá vám, že je to jedno a to isté? Vysvetlíme Vám, aké typy roliet sú a aké sú ich výhody oproti klasickým žalúziám.

Látkové rolety

Látkové rolety sú perfektnou alternatívou namiesto klasických žalúzií. Ich výhodou je, že nemusia byť priamo na okne, ale dajú sa ukotviť aj na stenu alebo strop. Látkové rolety odporúča väčšina bytových architektov. Varianta metalického prevedeni
konštrukcie a retiazky je ideálna do všetkých moderných interiérov.

Duorolety

U látkových roliet si môžete vyberať z veľkého množstva farebného prevedenia, ale absolútnym hitom sú duorolety. Každý, kto ich niekedy videl v akcii, tak si ich ihneď obľúbi. Oproti klasickej látkové rolete má dve pruhované látky za sebou a jednoduchým krátkym zatiahnutím retiazky si regulujete priesvit duorolety.

Vonkajšia roleta

Vonkajšia roleta už nemá s látkou nič spoločné. Jedná sa o celohliníkový profil, plnený polyuretánovou penou. Preto má vonkajšia roleta tak skvelé izolačné vlastnosti. Hlavné použitie je proti hluku zvonku, pri ochrane straty tepla a celkovému zatemneniu.
Vonkajšia roleta je aj perfektný bezpečnostný prvok, keď je ovládaná motoricky a stiahnutá dole, je pre potenciálneho zlodeja obrovskou prekážkou.
Pozrieme sa ešte na ďalšie produkty, ktoré ľudia hľadajú pod pojmom roleta, ale rolety to nie sú. Niektoré sa skvele hodia do interiéru a iné zasa do exteriéru.

Horizontálne žalúzie - klasické žalúzie do plastových alebo drevených okien

Vertikálne žalúzie - vertikálne žalúzie sú ideálne pre zatienenie veľkých priestorov, najčastejšie sa používajú v moderných interiéroch a kanceláriách

Vonkajšie žalúzie - vonkajšie žalúzie sú najpoužívanejšie vonkajšie tienenie, veľká variabilita zatienenie

Drevené žalúzie - luxusné drevené žalúzie sa hodia skvele ako doplnok do krásnych interiérov

Plissé - plissé žalúzie sa volia pre svoju funkčnosť a dizajn, montujú sa rovnako ako žalúzie priamo na okná

Japonské steny - zákazníci ich hľadajú ako žalúzie IKEA, alebo japonské posuvné steny

Markízy - markízu si vyberáte vtedy, ak potrebujete zatieniť terasu, balkón alebo akýkoľvek vonkajší priestor

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako som nakupovala látkové rolety cez e-shop

Aj žena dokáže do svojho domova sama vybrať, vymerať, nakúpiť a namontovať látkové rolety, tak aby nielen ladili k interiéru, ale taktiež perfektne tienili. Neveríte? Podívajte sa na náš článok, dokážeme vám, že to nie je nič neobvyklého ani ťažkého.

Textil na terase: aká by mala byť látka pre markízu?

Či už máte k dispozícii balkón, terasu alebo rovno celú záhradu, vždy musíte myslieť nato ako do priestoru vhodne umiestniť vonkajší nábytok a ako zvoliť vonkajšie tienenie aby vám bolo príjemne.

Rozdiely v typoch markíz? Všetko na jednom mieste!

Plánujete nákup vonkajšej markízy, ale nevyznáte sa v ich ponuke? V nasledujúcom článku popíšeme jednotlivé typy markíz a pomôžeme vám zorientovať sa v našej ponuke.

Potrebujete niečo schovať alebo oddeliť? Vsaďte na modernú japonskú stenu

Každý z nás občas vo svojom byte rieši, ako čo najefektívnejšie oddeliť alebo predĺžiť veľké miestnosti, prípadne ako zakryť kúty, do ktorých nechcete aby bolo vidieť. Ako to vyriešiť, ak sa jedná o prechodnú dobu? Čo ak stavba priečky sa nakoniec ukáže ako zbytočná, alebo si to v prenajatom byte nemôžete dovoliť? Potom vsaďte na japonskú stenu.