zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Čím zatieniť strešné okná? Vyskúšajte plissé

Zatienenie strešných okien je nevyhnutné najmä v podkroví. Ako s podkrovím naložiť tak, aby ste v ňom mohli plnohodnoťte žiť? Túžite po modernom a dynamickom tieniacom prvku do strešných okien a klasické látkové rolety či žalúzie sa vám zdajú okukané? Vyskúšajte žalúzie plissé.

Žalúzie plissé sa vyrábajú z látky, ktorá je poskladaná do harmoniky. Vďaka zaujímavému designu a širokej palete farieb sa stali veľmi populárnym doplnkom do interiéru. Okrem vzhľadu majú ale i skvelé funkčné vlastnosti, stačí si vybrať priepustnosť látky a môžete mať žalúzie od priesvitných až po celkom zatemňujúce. Okrem klasických okien ich môžete vyskúšať i do okien strešných.

 

V našej ponuke nájdete 3 rôzne druhy:

1) PLISSÉ DFC 10 S PEVNÝM HORNÝM PROFILOM

Základné prevedenie má obmedzenú variabilitu regulácie prieniku svetla do miestnosti.

 

2) PLISSÉ DFC 20 S POSUVNÝM HORNÝM A SPODNÝM PROFILOM

Prevedenie, pri ktorom máte nekonečné možnosti regulácie prieniku svetla do miestnosti. V prípade, ak slnečné lúče prenikajú len v spodnej časti okna, je možné zatieniť iba túto časť a zvyšnou plochou vám môže do miestnosti prenikať prirodzené denné svetlo.

 

3) PLISSÉ DFC 30 S DVOJITOU LÁTKOU

U tohoto prevedenia vyberáte 2 látky. Doporučuje sa vybrať jednu látku, ktorá bude mať vlastnosti priepustnosti ako záclonovina a druhú látku celkom zatemňujúcu. Táto látková žalúzia má pohyblivý spodný profil a profil medzi látkami, horný profil je pevný.

 

Pokiaľ máte typizované okná od známeho výrobcu, označené modelovým štítkom, objednanie bude jednoduché. Stačí v našom konfigurátore zvoliť výrobcu a potom model okna. Ak máte strešné okno atypické, od iného výrobcu, než je v našej ponuke, je potrebné vykonať vymeranie. Potrebné návody vždy nájdete pri každom produkte.

Vyberte si farbu látky i líšt a profilov

Vodiace lišty a profily ponúkame v bielej, striebornej alebo čiernohnedej farbe. Látky môžete vyberať z veľkej ponuky farebných prevedení.

Ako posledné volíte spôsob, akým budete strešné plissé ovládať. Na výber je ručné ovládanie pomocou profilu, ktoré volíte v prípade, ak je okno v dosahu rúk. Pre horšie dostupné okná odporúčame vybrať k produktu ovládaciu tyč.

Zapáčili sa vám žalúzie plissé pre strešné okná? Potom neváhajte a kúpte vašim oknám niektorý z týchto elegantných tieniacich doplnkov. Počiatočné investície nebudete ľutovať.


Sandra Heierhoff




Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 1. diel: Horizontálne žalúzie

Aké sú najčastejšie dôvody pre nákup tienenia? Prekvapivo to nie je slnečný svit, ale hlavne ochrana súkromia – nechceme aby náš nerušili okoloidúci za oknami, alebo susedia. Aké sú ďalšie dôvody? A aký typ tienenia si zákazníci najčastejšie nakupujú?

Nové plastové plotovky ECO

K ponuke produktov na našom e-shope patrí nielen tieniaca technika, ale aj ďalšie produkty pre váš dom. Napríklad prvky, ktorými územie vášho pozemku ohraničíte, plastové ploty, pri ktorých teraz rozširujeme ponuku o plastové plotové latky a k nim padnúce krytky.

Ako sa čistí moderná, látková tieniaca technika?

Vysávanie, utieranie prachu, čistenie, leštenie, sú činnosti, ktoré sa všeobecne netešia prílišnej popularite, avšak sú nevyhnutnou súčasťou bežného života. 

Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (2. diel)

A máme tu ďalší diel zo série článkov od pána inžiniera architekta Petra Brandejského. V tejto časti preberieme štandardy bývania, možnosti pre zlepšenie tepelnej stability a ďalšie. Tak sa pustite do čítania...