zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Čo to je Plisé? Naozaj nejde o papierové žalúzie

Čo je to plisé?

Skladané látkové žalúzie plisé Váš interiér zútulní, doplní o moderné a elegantné prvky s viacerými možnosťami. Plisé materiály obsahujú sklené vlákno, ktoré uvítajú najmä alergici.

Plisé - tieniacim materiálom je technická textília, ktorá býva opatrená povrchovou úpravou proti priľnutiu prachu a iných nečistôt. Dnes je vyrábaná z textilu a teda nedôjde k pretrhnutiu pri ovládaní Plisé, tak ako pri papierových žalúziach.

Ak riešite, že už nechcete využívať záclony, pretože sa na ne neustále práši, ale máte radi ich funkciu, vyberte dvojité Plisé, kedy nahradíte jednu látku tzv. záclonovinou a druhú akú budete len chcieť.

Prednosti plisé

  • Dekoratívny prvok pre moderné interiéry
  • Široký výber látok od typu záclonoviny až po úplne zatemňujúce. Reflexné či PEARL látky (perleťové nátery)
  • Regulácia intenzity denného svetla
  • Vhodné pre zimné záhrady aj do strešných okien
  • Možnosť kombinácie látok
  • Unikátna možnosť zhrňovania tohto systému v oboch smeroch a to, ako od spodu hore, tak obrátene.

VYTVORTE SI TIENIACU PLOCHU PODĽA VAŠICH PREDSTÁV!


plisé žalúzie

 

Ponuka plisé žalúzií

 

Možnosti ovládania

  • Základné madlo
  • Tyč - rôzne dĺžky

Varianty montáže

  • Strop = do okenného otvoru
  • Stena = pred okenný otvor
  • Na krídlo alebo kolmo na zasklievaciu lištu

Maximálna garantovaná plocha 5,98m².
Vďaka pravidelným skladom je zloženie do paketu malé.

Rozloženie látok podľa priesvitnosti

Od 71% -do 50% = záclonoviny - elegantné materiály. Čisté či so vzorom, ktoré obohatia moderný desing miestnosti. Zaistí dostatočné súkromie cez deň, zachovanie prirodzeného svetla a pohľadu do exteriéru.

Od 45% - do 20% = Siluety - dostatočná pre zachovanie komfortného osvetlenia interiéru prirodzeným svetlom a zároveň znemožňuje v nočných hodinách pohľad do interiéru. Siluety idú vidieť iba v tesnej blízkosti látky.

Od 15 % do 1 % = zatemňujúce látky s rôznou priehľadnosťou podľa zvoleného typu látky. V prípade typu plissé označeného HPML je potrebné brať do úvahy, že cez otvory na prevlečenie ovládania šnúrou bude prenikať minimálne svetlo. U označenia látky HPML sú šnúrky vedené vnútri konštrukcie látky.

0% = Black Out - úplne zatemňujúca. Sú nepriehľadné ako do interiéru, tak do exteriéru. V prípade Plisse neoznačené HPML je potrebné brať do úvahy, že otvory pre prevlečenie ovládané šnúrou bude prenikať minimálne svetlo. U označenie látky HPML idú šnúrky vedené vnútri konštrukcie látky.

   

Plisé je vhodné zatienenie a okenná dekorácia zároveň. Garantuje perfektný vzhľad a jedinečnosť.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Objednajte si pergolu ARTOSI a získajte k nej screenovú roletu zadarmo

Tak toto je úplná bomba. Spustili sme akciu k bioklimatickým pergolám. Predstavte si to pohodlie pod pergolou s naklápacími lamelami, ako sedíte v kresle, čítate si knihu a užívate si blaženú chvíľu... A predstavte si, že keď slnko zostúpi nižšie, stlačením jediného tlačidla stiahnete screenové rolety na bokoch pergoly a relaxujete ďalej... A teraz si predstavte, že za screenové rolety ušetríte, pretože každú druhú roletu ZADARMO - to je predsa super predstava.

 

 

Ako vyčistiť žalúzie?

Pravidelnou údržbou žalúzií nielen predlžujete životnosť vášmu tieneniu, ale aj zabraňujete víreniu prachu a možným dýchacím ťažkostiam. Čistenie žalúzií nemusí byť horor - prečítajte si naše rady, ako čo najefektívnejšie žalúzie čistiť a uľahčite si prácu.

Výber spoľahlivého dodávateľa tieniacej techniky: návod na bezproblémový nákup

Chystáte sa zaobstarať do domu tienenie? Začínate hľadať vhodného dodávateľa, prezeráte e-shopy alebo hľadáte kamennú predajňu? Napísali sme článok, ktorý vám dá pár základných tipov, ako si správne vybrať a vyhnúť sa zbytočným komplikáciám alebo sklamaniam.

Náhradné diely – vymeňte si opotrebované či stratené

Nami dodávané produkty sú kvalitné a majú naozaj dlhú životnosť. Nie je potrebné sa o ne nijak zvlášť starať. Postačí len pravidelná jednoduchá údržba a nepríjemnosti s opravou sa vám budú vyhýbať. Môže sa však stať, že sa nejaká súčiastka opotrebuje či zakotúľa.