zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Horizontálne žalúzie na retiazku - klasika, ktorá nikdy neomrzí

Klasické interiérové žalúzie sú najpredávanejším tovarom v tomto e-shope. Trend horizontálnych žalúzií sa stále drží na vrchole a nie je sa čomu čudovať.

Prečo sú horizontálne žalúzie tak obľúbené? 

Dôvodov bude viac. Ide o najlacnejšiu kategóriu tieniacej techniky, ktorú vám môžeme ponúknuť a hodí sa takmer do všetkých okien. Najobľúbenejším produktom sú žalúzie HIT I s rovnou hornou lištou. Tu je ale iba jedna možnosť montáže. Veľmi podobné žalúzie sú s označením Horizontálne žalúzie na retiazku. Ako názov napovedá, jedná sa o klasické žalúzie, kde lamely naklápate, vyťahujete a sťahujete pomocou retiazky.

Aké sú výhody horizontálnych žalúzií na retiazku?

Žalúzia s ovládaním na retiazku je dodávaná bez krycieho profilu, takže ponúka viac spôsobov montáže. Žalúziu je možné uchytiť 5 rôznymi spôsobmi:

  • Uchytenie do zasklievacej lišty
  • Uchytenie do stropného ostenia
  • Uchytenie na rám okna
  • Uchytenie na stenu
  • Uchytenie na strop

To ale nie je jediná výhoda. Ako jediná z interiérových horizontálnych žalúzií je táto žalúzia vyrobiteľná až do plochy v rozmere 4,4 m2.

Priebeh zostavenia žalúzie na mieru

Žalúziu si u nás v konfigurátore zostavíte priamo na mieru tak, aby presne sedela k vášmu oknu. Konfiguráciu produktu máme nastavenú do 7 krokov.

Krok prvý - tu zadáte šírku a výšku žalúzie, ktorú ste si vymerali podľa spôsobu montáže.

Krok druhý - v druhom kroku vyberáte farbu profilu. K farbe profilu vám zladíme farbu spodnej záťažovej lišty a ovládacej retiazky.

Krok tretí - pri tejto žalúzii si môžete zvoliť i šírku lamely. Šírka lamely môže byť 16 alebo 25 mm. Avšak pozor! Pri voľbe užšej lamely - 16 mm, nemožno zvoliť celotieniace prevedenie žalúzie. Ďalej v tomto kroku volíte farbu lamely.

Krok štvrtý - dôležitým krokom je aj voľba strany ovládania. Strana, na ktorej chcete mať umiestnenú ovládaciu retiazku, sa zvyčajne volí naproti kľuke okna. Strana sa posudzuje z čelného pohľadu na okno.

Krok piaty - na rad sa dostáva výber prevedenia lamiel, teda či požadujete klasické prevedenie alebo prevedenie celotieniace. Pri celotieniacom vyhotovení dochádza k úplnému zatemneniu a žalúzia obsahuje viac lamiel, ktoré sa prekrývajú.

Krok šiesty - prichádza spôsob uchytenia žalúzie, o ktorom sme sa už zmienili vyššie. Podľa spôsobu uchytenia sa vám automaticky zobrazí ponuka typu vedenia a jeho uchytenia. Žalúziu je možné mať bez vedenia - voľne visiacu.

Krok siedmy - dostali sme sa k poslednému kroku konfigurácie produktu. Je len na vás, či sa rozhodnete objednať si žalúziu s brzdou alebo bez brzdy. Brzda udrží žalúziu vo vytiahnutej pozícii, pokiaľ žalúzia nie je vybavená brzdou, je potreba retiazku uchytiť do aretácie. Pozor! Do šírky 400 mm nemožno žalúziu opatriť brzdou.


Sandra Heierhoff




Vonkajšie žalúzie: Ako udržiavať a čistiť vonkajšie žalúzie?

Vonkajšie žalúzie sú vhodné nielen pre moderné domy i byty. Ako však dosiahnuť, aby boli krásne a funkčné aj po niekoľkých rokoch používania? Dodržiavaním postupov predĺžite životnosť vonkajších žalúzií

Náhradné diely – vymeňte si opotrebované či stratené

Nami dodávané produkty sú kvalitné a majú naozaj dlhú životnosť. Nie je potrebné sa o ne nijak zvlášť starať. Postačí len pravidelná jednoduchá údržba a nepríjemnosti s opravou sa vám budú vyhýbať. Môže sa však stať, že sa nejaká súčiastka opotrebuje či zakotúľa.

Klasická horizontálna žalúzia je najpredávanejším tienením. Ako to je možné?

Moderné štýly interiéru sa neustále menia, nové trendy ovplyvňujú ich vybavenie. V našich bytoch však stále zostáva základný tieniaci produkt, ktorým je klasická hliníková žalúzia. Táto žalúzia sa využíva k zatieneniu bytov, domov, chalúp, kancelárií, výrobných hál, obchodov – a mnoho ďalších miest.

Trend, ktorý sa stále vracia? Okenné látkové rolety!

Látkové rolety sú trendom, ktorý z našich okien hneď tak nevymizne. A dôvod je jasný, látkové rolety sú veľmi praktické, cenovo dostupné, môžeme si vybrať ľubovoľný dizajn a doladiť tak interiér do posledného detailu.