zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ide cez aplikácie ovládať aj Vaše súkromie?

V čase chytrých telefónov už sa nemusíte po dovolenke vracať do prehriateho bytu, alebo sa cestou z hôr strachovať, že dorazíte do vymrznutého domu. Pomocou riadiacich systémov a chytrého telefónu to máte pevne v rukách a na diaľku môžete ovládať celý dom od žalúzií, až po garáž a alarm. Ako to funguje?

Riadiaci systém Connexoon, ktorý vyvinula firma Somfy, je kompatibilný so zariadeniami iO-homecontrol a funguje pre operačné systémy Android a iOs - takže stačí mať akýkoľvek chytrý telefón a máte svoje bývanie pod kontrolou.

Firma Somfy ponúka 3 aplikácie Acces, Window a Terrace, z ktorých si vyberiete tú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim požiadavkám. Pomocou každej z nich môžete ovládať až 40 zariadení alebo celú skupinu produktov. Výhodou je veľmi ľahká a jednoduchá inštalácia, ktorú zvládne aj mierne pokročilý používateľ mobilných technológií. A celková cena je veľmi priaznivá.

A k čomu 3 aplikácie Connexoon Somfy slúžia?

1. Connexoon Access - vstup k vášmu domovu


Vďaka Acces aplikácii môžete ovládať a kontrolovať príjazdové brány, garážové brány, vstupné dvere, alarmy, žiarovky Philips HUE a zámky. K dispozícii sú až 4 režimy a pomocou geolokalizácie si dokonca môžete nastaviť, do akej vzdialenosti od domu sa má režim automaticky spustiť. Aplikácia obsahuje tiež ikonku "Skontroluj vstup", pomocou ktorej je možné zhasnúť svetlá a uzavrieť vstupy do domu kedykoľvek a odkiaľkoľvek potrebujete.

2. Connexoon Window - ovládanie tienenia a iného zariadenia


Táto aplikácia je kompatibilná s vonkajšími a vnútornými žalúziami a roletami, alarmy, oknami Velux, žiarovkami Philips HUE a s teplotnými a slnečnými čidlami. Rovnako ako Access umožňuje tvorbu 4 základných scenárov, v rámci ktorých si môžete správanie tienenia naplánovať podľa vašich potrieb či ročného obdobia. Alebo môžete nechať systém, aby pomocou čidiel ovládal tienenie sám a reguloval tak teplotu v interiéri aj spotrebu energií.

3. Connexoon Terrace - umožňuje ovládať a kontrolovať markízy a pergoly odkiaľkoľvek

Aplikácia Terrace umožňuje ovládať žiarovky Philips HUE, hudobné prehrávače a slnečná a veterné čidlá. Obľúbené nastavenie terasy je možné si vyfotiť a jednoduchým kliknutím na fotografiu si obnoviť atmosféru. Napríklad: grilovanie s priateľmi = roleta stiahnutá do polovice, pergola otvorená a prípojka terasy pripojená. Ďalšou užitočnou funkciou je samozrejme kontrola zariadenia terasy odkiaľkoľvek a ovládanie podľa playlistu vo vašom telefóne. Pokiaľ má teplotný snímač, vie Terrace ovládať tieniacu techniku podľa požadovanej teploty interiéru.

Práca s aplikáciou je jednoduchá a naučíte sa ju ihneď!

Výhody systému Connexoon:

  • U pripojených zariadení je zobrazená aktuálna poloha alebo stav každého z nich (uzamknuté dvere, stiahnuté rolety, zhasnuté atď.)
  • Môžete vytvoriť a spúšťať až 4 scenáre pre súčasné ovládanie niekoľkých pripojených zariadení
  • Každé kompatibilné zariadenie môže byť ovládané pomocou mobilného telefónu
  • Jedným dotykom môžete skontrolovať stav pripojených zariadení iO-homecontrol
  • Centralizované ovládanie zariadení iO-homecontrol z domova i mimo neho
  • U aplikácie Window môžete naprogramovať zariadenia v závislosti na čase, simulovať  prítomnosť alebo zapnúť / vypnúť slnečnú automatiku

Takže už sa vám nestane, že sa budete cestou na dovolenku strachovať, že ste nezamkli, nestiahli rolety, alebo zabudli zhasnúť. Jednoducho skontrolujete stav zariadenia a pochybnosti vás už nebudú ďalej trápiť. O systéme sa viac dozviete tu, alebo nám neváhajte napísať, radi vám všetko vysvetlíme.


Petra Šenková




Japonské posuvné steny

Japonské posuvné steny predstavujú nielen originálny prvok, ktorý dodá interiéru elegantný atmosféru, ale tiež majú všestranné využitie. Môžete ich použiť namiesto záclon do väčších okien, ale tiež je premeniť vo stenu pre zakrytie skríň.

Ako vybrať projekt pre stavbu svojpomocne?

Rastúcim trendom v českom stavebníctve je stavba domu svojpomocne. Len vlani tak v Česku pribudlo okolo päť tisíc stavebníkov a ich počet sa medziročne zvyšuje o 30%. Realizácia stavby vlastnými rukami obnáša svoje výhody.

Ako zatieniť francúzske okná?

Francúzske okná sú krásne, veľké a vďaka nim máme v dome veľa svetla a pocit väčšieho prepojenia s okolitým svetom. Niektorí ľudia však také šťastie na situovanie svojho domu nemajú a stretávajú sa tak s občasným nazeraním okoloidúcich ľudí po ulici. Pre takéto prípady máme veľa možností, ako francúzske okná zatieniť a môcť si užiť súkromie a pohodu sami alebo v rodinnom kruhu.

8 dôvodov, prečo si do pergoly obstarať screenovú roletu

Konečne je tu ozajstné leto - prvých pár teplých dní za nami a množstvo nás čaká v nasledujúcich mesiacoch. A s tým je pre mnohých z nás spätý pobyt na záhrade či terase. Je príjemné sa nechať hriať slnečnými lúčmi, ale veľakrát potrebujeme tienisté miesto, kam sa pred nimi naopak schovať.