zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ide cez aplikácie ovládať aj Vaše súkromie?

V čase chytrých telefónov už sa nemusíte po dovolenke vracať do prehriateho bytu, alebo sa cestou z hôr strachovať, že dorazíte do vymrznutého domu. Pomocou riadiacich systémov a chytrého telefónu to máte pevne v rukách a na diaľku môžete ovládať celý dom od žalúzií, až po garáž a alarm. Ako to funguje?

Riadiaci systém Connexoon, ktorý vyvinula firma Somfy, je kompatibilný so zariadeniami iO-homecontrol a funguje pre operačné systémy Android a iOs - takže stačí mať akýkoľvek chytrý telefón a máte svoje bývanie pod kontrolou.

Firma Somfy ponúka 3 aplikácie Acces, Window a Terrace, z ktorých si vyberiete tú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim požiadavkám. Pomocou každej z nich môžete ovládať až 40 zariadení alebo celú skupinu produktov. Výhodou je veľmi ľahká a jednoduchá inštalácia, ktorú zvládne aj mierne pokročilý používateľ mobilných technológií. A celková cena je veľmi priaznivá.

A k čomu 3 aplikácie Connexoon Somfy slúžia?

1. Connexoon Access - vstup k vášmu domovu


Vďaka Acces aplikácii môžete ovládať a kontrolovať príjazdové brány, garážové brány, vstupné dvere, alarmy, žiarovky Philips HUE a zámky. K dispozícii sú až 4 režimy a pomocou geolokalizácie si dokonca môžete nastaviť, do akej vzdialenosti od domu sa má režim automaticky spustiť. Aplikácia obsahuje tiež ikonku "Skontroluj vstup", pomocou ktorej je možné zhasnúť svetlá a uzavrieť vstupy do domu kedykoľvek a odkiaľkoľvek potrebujete.

2. Connexoon Window - ovládanie tienenia a iného zariadenia


Táto aplikácia je kompatibilná s vonkajšími a vnútornými žalúziami a roletami, alarmy, oknami Velux, žiarovkami Philips HUE a s teplotnými a slnečnými čidlami. Rovnako ako Access umožňuje tvorbu 4 základných scenárov, v rámci ktorých si môžete správanie tienenia naplánovať podľa vašich potrieb či ročného obdobia. Alebo môžete nechať systém, aby pomocou čidiel ovládal tienenie sám a reguloval tak teplotu v interiéri aj spotrebu energií.

3. Connexoon Terrace - umožňuje ovládať a kontrolovať markízy a pergoly odkiaľkoľvek

Aplikácia Terrace umožňuje ovládať žiarovky Philips HUE, hudobné prehrávače a slnečná a veterné čidlá. Obľúbené nastavenie terasy je možné si vyfotiť a jednoduchým kliknutím na fotografiu si obnoviť atmosféru. Napríklad: grilovanie s priateľmi = roleta stiahnutá do polovice, pergola otvorená a prípojka terasy pripojená. Ďalšou užitočnou funkciou je samozrejme kontrola zariadenia terasy odkiaľkoľvek a ovládanie podľa playlistu vo vašom telefóne. Pokiaľ má teplotný snímač, vie Terrace ovládať tieniacu techniku podľa požadovanej teploty interiéru.

Práca s aplikáciou je jednoduchá a naučíte sa ju ihneď!

Výhody systému Connexoon:

  • U pripojených zariadení je zobrazená aktuálna poloha alebo stav každého z nich (uzamknuté dvere, stiahnuté rolety, zhasnuté atď.)
  • Môžete vytvoriť a spúšťať až 4 scenáre pre súčasné ovládanie niekoľkých pripojených zariadení
  • Každé kompatibilné zariadenie môže byť ovládané pomocou mobilného telefónu
  • Jedným dotykom môžete skontrolovať stav pripojených zariadení iO-homecontrol
  • Centralizované ovládanie zariadení iO-homecontrol z domova i mimo neho
  • U aplikácie Window môžete naprogramovať zariadenia v závislosti na čase, simulovať  prítomnosť alebo zapnúť / vypnúť slnečnú automatiku

Takže už sa vám nestane, že sa budete cestou na dovolenku strachovať, že ste nezamkli, nestiahli rolety, alebo zabudli zhasnúť. Jednoducho skontrolujete stav zariadenia a pochybnosti vás už nebudú ďalej trápiť. O systéme sa viac dozviete tu, alebo nám neváhajte napísať, radi vám všetko vysvetlíme.


Petra Šenková




Ako sa udržiavajú, čistia horizontálne žalúzie?

Každý určite vie, že ak chce mať žalúzie krásne, a funkčné, je potrebné sa o ne starať. Ako ich ale vyčistiť rýchlo a bez obáv s poškodenia lamiel? Máme pre vás pár tipov a rád ako na to.

Nakúpte si žalúzie a rolety na mieru z bezpečia domova

Málokto sa v tomto období cítí komfortne v prítomnosti cudzích osôb. Neradi chodíte nakupovať, vyhýbate sa kontaktu, snažíte sa chrániť zdravie naše a našich najbližších. Vďaka e-shopu Labona.sk nemusíte čakať na ukončenie karantény, môžete i v tejto situácii nakúpiť potrebné tienenie z bezpečia domova.

Screenové rolety - zatienenie na balkón i pergolu

Radi odpočívate vonku na čerstvom vzduchu a tým najlepším miestom pre tento odpočinok je pre vás balkón alebo napríklad záhradná pergola? Potom tu pre vás máme skvelý tip na zatienenie a prípadne i odclonenie od vetra - screenové rolety.

Prečo solárne žalúzie?

Značka ISOTRA vyvinula unikátnu žalúziu, ktorá šetrí peniaze, čas aj oči. Navíja sa totiž zo slnečnej energie a vďaka solárnemu regulátoru sa jednotlivé lamely naklápajú samy, podľa intenzity slnečného žiarenia. Ako žalúzia ISOTRA ENERGY funguje a prečo si ju kúpiť?