zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Jak dostáť prírodu do interiéru? Vsaďte na drevené žalúzie

Pri výbere žalúzií do interiéru musíte myslieť nie len na farbu a vzor, ale taktiež na celkovú atmosféru, ktorú chcete pomocou tienenia vytvoriť. Trefou do čierneho sú drevené žalúzie, ktoré spoľahlivo privedú prírodu do vášho interiéru a dodajú mu príjemnú, domácu atmosféru.

Drevo vonia, a dokáže vyčarovať príjemnú atmosféru. Tento obdivuhodný a všestranný prírodný materiál nás hreje vnútorne a naopak, a nie je preto divu, že bol použitý aj na historicky prvé žalúzie. Svoju pozíciu si drevené žalúzie držia už po niekoľko storočí a nás neprestávajú baviť.

Prečo sú drevené žalúzie obľúbené?

  • Zmierňujú nadvládu kovu, skla plastu a bojujú proti strojovej podobnosti a presnosti týchto materiálov. Pretože každý drevený kúsok má svoju prirodzenú štruktúru a je originálny
  • Drevo má skvelé tepelné vlastnosti a nepreberá extrémne vonkajšie teploty, ktoré okno prenáša
  • Drží si teplotu blízku teplote v interiéru, čím stabilizuje vnútorné teploty
  • Drevené žalúzie sa ľahko udržujú, stačí ich zotrieť navlhčenou handričkou s prípravkom na drevené povrchy
  • Vďaka moreniu si môžete vybrať v širokej palete rôznych drevených odtieňov
  • Drevené žalúzie sú dodávane vo všetkých bežných rozmeroch na mieru
  • Môžete si vybrať medzi klasickou lamelou 25 mm alebo rozšírenou lamelou 50 mm

 

Užite si ozveny prírody u vás doma a poznajte kúzlo drevených žalúzií na vlastnej koži.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Horizontálne žalúzie alebo látkové rolety?

Je to veľmi často preberaná téma. Ak zvažujete vnútorné zatienenie okien, toto sú dva najčastejšie volené varianty. Aké sú ich výhody?

 

 

Ide cez aplikácie ovládať aj Vaše súkromie?

V čase chytrých telefónov už sa nemusíte po dovolenke vracať do prehriateho bytu, alebo sa cestou z hôr strachovať, že dorazíte do vymrznutého domu. Pomocou riadiacich systémov a chytrého telefónu to máte pevne v rukách a na diaľku môžete ovládať celý dom od žalúzií, až po garáž a alarm. Ako to funguje?

Ak budem chcieť inštalovať vonkajšie žalúzie, je nutné sa poradiť vopred?

V prípade, že sa rozhodnete inštalovať na rodinný dom vonkajšie žalúzie, je dobré riešiť túto otázku už v projektovej dokumentácii. Ideálne je príprava prekladov alebo podhľadov, ktoré sa pripraví ...

Vonkajšie žalúzie pre portály HS a rohové okenné zostavy

Aké sú výhody tienenia pre tieto prípady a na čo si vyplatí myslieť? Prečítajte si krátky článok venovaný práve téme sestav vonkajších žalúzií pre vstupné portály a rohové okná. Nájdete tu všetko podstatné i návod, ako jednoducho sestavu vymeriat.