zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Ako zatieniť francúzske okná?

Francúzske okná sú krásne, veľké a vďaka nim máme v dome veľa svetla a pocit väčšieho prepojenia s okolitým svetom. Niektorí ľudia však také šťastie na situovanie svojho domu nemajú a stretávajú sa tak s občasným nazeraním okoloidúcich ľudí po ulici. Pre takéto prípady máme veľa možností, ako francúzske okná zatieniť a môcť si užiť súkromie a pohodu sami alebo v rodinnom kruhu.

Zaujíma Vás, ako nielen dosiahnuť vyššie spomínané súkromie, ale aj regulovať teplo a svetlo, ktoré nám touto veľkou plochou vstupuje do miestnosti? Poďme si to teda popísať trochu podrobnejšie, nech z našich miestností urobíme to najlepšie miesto na odpočinok a rodinné stretnutia.

Interiérové tienenie

Interiérové žalúzie

Jedným zo spôsobov ako krásne a moderné francúzske okná zatieniť je, že si zaobstaráte klasické horizontálne žalúzie. Ak ide však o väčšie plochy na zatienenie, je vhodnejšie vybrať žalúzie vertikálne. Pri týchto žalúziách máte možnosť vďaka ponúkaným farebným variantom lamiel krásne zladiť tienenie s interiérom.

vertikálne žalúzie

 

Ponuka interiérových žalúzií

 

Japonské posuvné steny

Skvelým doplnkom pre váš dom sú aj japonské posuvné steny, ktoré ponúkajú rôzne prevedenia podľa počtu koľajničiek. Vyberať môžete z látok v mnohých farbách a s veľmi zaujímavými dekórmi.

japonské posuvné steny

 

Ponuka japonských stien

 

Exteriérové tienenie

Vonkajšie žalúzie

Dnes sú vonkajšie žalúzie veľmi žiadanými. Zamedzia prieniku svetla do miestnosti, a teda aj výrazne eliminujú prichádzajúce teplo z vonkajších priestorov, rovnako ako únik tepla z domu v chladných mesiacoch. Vybrať si môžete v ponuke z troch druhov - Cetta, Zetta a Setta. Ako už prvé písmená názvov napovedajú, lamely žalúzií sú tvarom podobné týmto znakom. Ak dom ešte len staviate alebo plánujete stavať, je možné umiestniť box pre žalúzie pod omietku. Ak už máte dostavané, nevadí - vonkajšie žalúzie si môžete zaobstarať aj na hotovú stavbu. Len budú mať viditeľný horný kryt.

vonkajšie hliníkové žalúzie do domu

 

Ponuka vonkajších žalúzií

 

Markízy

Ďalšou možnosťou tienenia sú markízy. Tie sú vhodné najmä pri francúzskych oknách so vstupom na terasu či balkón. Tento typ tienenia slúži predovšetkým pre zatienenie pri vonkajšom posedení, jedná sa však o veľmi dobrý spôsob, ako slnečným lúčom zamedziť vniknutiu do miestnosti a následnému zahriatiu.

výsuvné markízy na terasu

 

Ponuka markíz

 

Nezabúdajte však, že francúzske okná sú tiež dizajnový prvok. Preto voľte tienenie tak, aby aj táto funkcia okien bola zachovaná a tienenie bolo len decentným doplnkom.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




5 najpoužívanejších druhov tienenia: Ktorý máte doma vy?

Domov je miesto, kde sme sami sebou, kde si môžete konečne v kľude vydýchnuť, miesto kde sa môžete schovať...Jednoducho miesto, kde nechceme, aby nás bolo vidieť. A k tomu slúži tienenie okien, ktoré sa v posledných rokov stalo nevyhnutnou a samozrejmou súčasťou domácnosti. Viete, aké sú najčastejšie druhy?

Ako sa čistí moderná, látková tieniaca technika?

Vysávanie, utieranie prachu, čistenie, leštenie, sú činnosti, ktoré sa všeobecne netešia prílišnej popularite, avšak sú nevyhnutnou súčasťou bežného života. 

Čistenie látkových roliet: Vaše rolety budú zase ako nové

Zaobstarali ste si domov látkovú roletu a tušíte, že je potrebné sa o ňu raz za čas postarať, aby vám dlhšie vydržala a stále vyzerala ako pri kúpe. Je to tak. Aj o látkovú roletu je potreba sa starať, aj keď vás upokojíme, nemusí to byť veľmi často a rozhodne to nie je nijako náročné.

Aké spôsoby ovládania vonkajších žalúzií sú možné?

Ak ste sa rozhodli pre obstaranie vonkajších žalúzií na váš dom či byt, potom na vás okrem výberu tvaru lamiel, farby žalúzie a doplnkov čaká ešte jedna veľmi ťažká voľba. A tou je vybrať ovládanie. Poďme si preto popísať možnosti, ktoré sa pri žalúziách ponúkajú.