zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Kde použiť japonské steny?

Počuli ste už o japonských stenách? Ak áno, tak je skvelé, že máte prehľad. A viete, že sa dajú použiť aj inam, než len k zatieneniu okien? Ak nie, tak si prečítajte nasledujúci článok.

Čo sú to japonské steny?

Je to druh interiérového tienenia, ktorý sa skladá z koľajnice v hornej časti a niekoľkých posuvných látkových panelov. Najčastejšie sa japonské steny používajú na zatienenie veľkých presklených plôch. Je jedno, či ide o okná alebo napríklad vstup. Práve vďaka možnosti posunu jednotlivých panelov si ľahko zatienite celú plochu alebo len jej časť.

Panely sú vyrobené z pevnej látky. Na výber je z mnohých rôznych materiálov - od klasických látok, cez látky plne zatemňujúce, nehorľavé látky, až po látky s obsahom skleného vlákna. Ponuka farieb a vzorov je dnes už naozaj rozsiahla, takže každý môže mať presne takú stenu, ktorá dokonale doplní interiér.

Japonské steny sa v našej ponuke odlišujú podľa počtu drážok (2, 3, 4 alebo 5) vo vodiacich koľajniciach a tie najčastejšie podľa potrebnej dĺžky japonskej steny. Ovládanie panelov je možné pomocou šnúry alebo tyčky.

Tienenie proti slnku? Nielen…

Japonské steny sú skvelým variantom nielen pre zatienenie, ale môžu vám poslúžiť aj na predelenie miestnosti. Dajú sa montovať do stropu (neničíte si podlahu) a použiť vždy podľa potreby. Výhodou je nielen táto flexibilita, ale aj minimálny priestor na hĺbku, ktorý roztiahnutá stena bude zaberať. 

Panely si môžete navoliť nielen v rôznych šírkach, ale i výškach - takže môžete napríklad priestor pod nimi šikovne využiť a pritom hornú časť mať zaclonenú a v prípade potreby panely stiahnuť a priestor tak opäť prepojiť.

Okrem rozdelenia miestnosti napríklad na spaciu a obytnú časť, môžete stenou zakryť aj nepoužívané alebo nevzhľadné časti vášho obydlia (komora, šatňa a iné). Jednoducho - fantázii (a vašim potrebám) sa medze nekladú.

Aj keď názov odvodený od Japonska môže trochu mýliť, tento druh tienenia si svoje miesto našiel a určite ešte aj nájde v mnohých slovenských domácnostiach. Ak inklinujete k minimalizmu, okrem japonských stien, vás zaujmú možno aj ostatné japonské zvyky.


Petra Šenková




8 dôvodov, prečo si do pergoly obstarať screenovú roletu

Konečne je tu ozajstné leto - prvých pár teplých dní za nami a množstvo nás čaká v nasledujúcich mesiacoch. A s tým je pre mnohých z nás spätý pobyt na záhrade či terase. Je príjemné sa nechať hriať slnečnými lúčmi, ale veľakrát potrebujeme tienisté miesto, kam sa pred nimi naopak schovať.

 

 

Prečo si zakúpiť rolovaciu sieť proti hmyzu v zime?

Siete proti hmyzu sú skvelým pomocníkom do domácnosti od jari až do jesene. Premýšľate, že si ich zakúpite? Vybrať si môžete už teraz, nech si môžete užívať príchod jari bez starosti s otravným hmyzom.

Meníme vizuálnu identitu, kvalita zostáva

V roku 2021 boli 3 obchodné značky. Aby v tom bolo jasno, vznikla jedna identita.