zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Markíza - Eleganciou proti slnku

Buďte pripravení skôr než udrú tropické horúčavy, aj keď to pravé leto je ešte ďaleko!

 

Predstavte si slnečné  ráno , ktoré prechádza pozvoľna do letného dňa, kedy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láka k odpočinku na terase alebo na balkóne. Okrem zelene nám príjemný odpočinok pomôže zabezpečiť vhodné zatienenie. Medzi obľúbené prvky tieniacej techniky patria vonkajšie markízy.

V hojnej miere boli užívané v skorších dobách, potom sa na ne  zanevrelo a teraz sú zase našťastie späť. Markíza vytvorí na terase príjemný tieň a zväčší obytnú plochu domu. Dlažba terasy a steny domu nebudú prehriate a pri večernom vetraní si do miestnosti vpustíte očakávaný chladnejší vzduch miesto nakumulovaného tepla z dlažby a muriva.

Vďaka veľkej ponuke typov, šírok a farebných odtieňov si vyberiete markízu, ktorá splní Vaše predstavy. Látky majú vysokú farebnú stálosť, sú impregnované proti vode aj plesniam. Spôsob ovládania je možný manuálne kľukou, alebo viac odporúčaným motorom.

Jednoduchý typ markízy s nízkou hmotnosťou a nižšou obstarávacou cenou je markíza bez nosného profilu. Jej konštrukcia je z dvoch bočných konzol a pre navíjanie látky je medzi nimi uchytený valec. Hodí sa pre zatienenie terás a balkónov. Exceluje svojou ľahkosťou a vzdušnosťou.

Pre zatienenie väčších plôch sú vhodné markízy s nosným profilom, ktoré spájajú eleganciu s funkčnosťou. Vďaka pevnejšej konštrukcii zaisťuje intenzívne využitie ako pre rodinné domy, tak aj pre komerčné budovy. Ak si chcete predĺžiť životnosť látky , zvolte markízu s nosným profilom -  polokazetovú. Látka zájde do kazety a je uschovaná pred nepriaznivým počasím.

Ak požadujete uschovať nielen látku, ale aj ramená vyberte si markízu kazetovú. Je vhodná do miest kde odkrytá konštrukcia nie je žiaduca. Zaoblená kazeta pri zavinutí zaistí uhladený pohľad a predĺženie funkčnosti markízy.

Vyberte si markízu, ktorá Vášmu domu pristane!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Rozdiely v typoch markíz? Všetko na jednom mieste!

Plánujete nákup vonkajšej markízy, ale nevyznáte sa v ich ponuke? V nasledujúcom článku popíšeme jednotlivé typy markíz a pomôžeme vám zorientovať sa v našej ponuke.

Plastové palubovky: Aké zvoliť?

Plastové palubovky sú trendom, ktorý vzrastá na obľube a vytláča palubovky drevené. Dôvod je jasný, ľahko sa montujú, môžete si vybrať zo širokej ponuky farebných odtieňov a sú prakticky bezúdržbové.

Vonkajšie žalúzie: kto šetrí ma za tri

Vlastníte firmu a poskytujete prácu niekoľkým ľuďom  alebo ste majiteľom budovy, ktorú prenajímate spoločnosti pre firemné účely? Určite si prajete, aby zamestnanci podávali najlepší výkon vo všetkých

S japonskými stenami bude váš interiér stredom pozornosti

Vnútorné látkové tienenie je stále žiadané a zákazníci hľadajú originálne kúsky, ktoré interiér nielen ochránia pred slnečnými lúčmi, ale zároveň ho oživia. Trendy variant je japonské posuvné steny, ktoré nielen zatienia, ale taktiež pomôžu predeliť miestnosť.