zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Markíza - Eleganciou proti slnku

Buďte pripravení skôr než udrú tropické horúčavy, aj keď to pravé leto je ešte ďaleko!

 

Predstavte si slnečné  ráno , ktoré prechádza pozvoľna do letného dňa, kedy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láka k odpočinku na terase alebo na balkóne. Okrem zelene nám príjemný odpočinok pomôže zabezpečiť vhodné zatienenie. Medzi obľúbené prvky tieniacej techniky patria vonkajšie markízy.

V hojnej miere boli užívané v skorších dobách, potom sa na ne  zanevrelo a teraz sú zase našťastie späť. Markíza vytvorí na terase príjemný tieň a zväčší obytnú plochu domu. Dlažba terasy a steny domu nebudú prehriate a pri večernom vetraní si do miestnosti vpustíte očakávaný chladnejší vzduch miesto nakumulovaného tepla z dlažby a muriva.

Vďaka veľkej ponuke typov, šírok a farebných odtieňov si vyberiete markízu, ktorá splní Vaše predstavy. Látky majú vysokú farebnú stálosť, sú impregnované proti vode aj plesniam. Spôsob ovládania je možný manuálne kľukou, alebo viac odporúčaným motorom.

Jednoduchý typ markízy s nízkou hmotnosťou a nižšou obstarávacou cenou je markíza bez nosného profilu. Jej konštrukcia je z dvoch bočných konzol a pre navíjanie látky je medzi nimi uchytený valec. Hodí sa pre zatienenie terás a balkónov. Exceluje svojou ľahkosťou a vzdušnosťou.

Pre zatienenie väčších plôch sú vhodné markízy s nosným profilom, ktoré spájajú eleganciu s funkčnosťou. Vďaka pevnejšej konštrukcii zaisťuje intenzívne využitie ako pre rodinné domy, tak aj pre komerčné budovy. Ak si chcete predĺžiť životnosť látky , zvolte markízu s nosným profilom -  polokazetovú. Látka zájde do kazety a je uschovaná pred nepriaznivým počasím.

Ak požadujete uschovať nielen látku, ale aj ramená vyberte si markízu kazetovú. Je vhodná do miest kde odkrytá konštrukcia nie je žiaduca. Zaoblená kazeta pri zavinutí zaistí uhladený pohľad a predĺženie funkčnosti markízy.

Vyberte si markízu, ktorá Vášmu domu pristane!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Typy screenových roliet

Ponuka screenových roliet je dnes už pomerne obsiahla, ale kto sa v tom má vyznať? Preto sa v dnešnom článku pozrieme na výhody vonkajších screenových roliet, ich druhy a rozdiely medzi nimi.

Kde všade sa dajú využiť plastové plotové profily?

Vedeli ste o tom, že plastové plotové profily nemusíte použiť len pre zostavenie plotového poľa? Čo tak nový záhradný stolík alebo lavičky? Vyskúšajte lacnú variantu s ktorou môžete získať trvanlivý záhradný nábytok v dekore, ktorý si sami zvolíte.

Ako na zatienenie podkrovia?

Prázdne podkrovné priestory majú svoje čaro a atmosféru, ktorá priamo nabáda k vytvoreniu originálnej súčasti bývania. Väčšinou sú atypické a všetko vybavenie je potreba premyslieť tak, aby do interiéru sedelo. Zatienenie strešných okien je na pôde nielen nutnosťou, ale aj krásnym doplnkom, ktorý zladí dizajn celej izby.

Vonkajšie žalúzie: perfektný izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...