zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Máte pri spánku dostatok tmy?

Prečo je tma dôležitá?

S nástupom tmy sa v krvi začne zvyšovať hladina melatonínu. Hormónu, ktorý telu zaistí pokojný spánok, počas ktorého sa dobíja naše unavené telo. Ak telu nedoprajeme dostatočné množstvo hlbokého spánku, cítime sa unavene.

Ako si jednoducho zaistiť tmu v spálni?

Jednou z možností je predokenná vonkajšia roleta. Inštalácia je možná aj na okná, kde je už hotový obvodový plášť domu. Pre dodatočnú montáž sú určené rolety s priznaným boxom, ktorý je predsadený pred okno. Roletová schránka môže mať skosenú prednú hranu alebo zaguľatený tvar. Jej rozmer je určený výškou rolety. Viditeľné sú aj vodiace lišty, ktoré montujeme na rám okna alebo fasádu domu. Vďaka veľkej ponuke farebného prevedenia, roletu ľahko zladíme s tvárou domu. Ovládanie roliet je možné manuálne ako aj na elektrický pohon pomocou vypínača alebo diaľkového ovládača, kde je nutné priviesť ku každej rolete napájanie 230v.

 

Čo nám vonkajšia roleta ešte vie poskytnúť?

Okrem ochrany pred slnečným žiarením, denným svetlom a pouličným osvetlením tlmí hluk prichádzajúci z vonku. Má vysoký termoregulačný efekt v každom ročnom období, vďaka ktorému znížia náklady za energie potrebnej na vykurovanie či chladenie interiéru. Dodatočná montáž sa môže realizovať takmer za akéhokoľvek počasia. Predĺži životnosť oknu, ktoré chráni pred prírodnými vplyvmi. Je aj ďalšou prekážkou pre zlodejov.
 
Doprajte si pri spánku dostatok tmy a oceňte užitočné vlastnosti vonkajších roliet.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Rolety a žalúzie strešným oknám svedčia

Rolety a žalúzie vnášajú do našich domovov osobitý charakter a to platí i pre podkrovné priestory.
Skôr ako vyrazíte na nákup, položte si otázku: Aké riešenie hľadám?

Vonkajšie tienenie pre strešné okná

Novinka od značky ISOTRA, roleta Screen SKY, kombinuje to najlepšie z vonkajšej tieniacej techniky a screenových roliet. Pomáha regulovať slnečné lúče, zabraňuje prehrievaniu a chráni taktiež pred hlukom. Poďme sa na nich podívať podrobnejšie.

Správna údržba vonkajšieho tienenia?

Leto je už v diaľke, ale vonkajšie teploty sú stále priaznivé. Tak prečo ich nevyužiť na údržbu vašej tieňiacej techniky? Potom, ako nám celé leto krásne tienili, zaslúžia si, aby sa umyli od prachu, peľu a znečistenia hmyzom. Prečítajte si naše pokyny na údržbu  jednotlivých typov tienenia.

Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (3. diel)

A je tu ďalší diel zo seriálu o tepelnej a svetelnej stabilite budov od pána Ing. arch. Petra Brandejského. Tentoraz zameraný na tienenie a orientáciu stavby. Tak sa pustite do čítania...