zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Máte pri spánku dostatok tmy?

Prečo je tma dôležitá?

S nástupom tmy sa v krvi začne zvyšovať hladina melatonínu. Hormónu, ktorý telu zaistí pokojný spánok, počas ktorého sa dobíja naše unavené telo. Ak telu nedoprajeme dostatočné množstvo hlbokého spánku, cítime sa unavene.

Ako si jednoducho zaistiť tmu v spálni?

Jednou z možností je predokenná vonkajšia roleta. Inštalácia je možná aj na okná, kde je už hotový obvodový plášť domu. Pre dodatočnú montáž sú určené rolety s priznaným boxom, ktorý je predsadený pred okno. Roletová schránka môže mať skosenú prednú hranu alebo zaguľatený tvar. Jej rozmer je určený výškou rolety. Viditeľné sú aj vodiace lišty, ktoré montujeme na rám okna alebo fasádu domu. Vďaka veľkej ponuke farebného prevedenia, roletu ľahko zladíme s tvárou domu. Ovládanie roliet je možné manuálne ako aj na elektrický pohon pomocou vypínača alebo diaľkového ovládača, kde je nutné priviesť ku každej rolete napájanie 230v.

 

Čo nám vonkajšia roleta ešte vie poskytnúť?

Okrem ochrany pred slnečným žiarením, denným svetlom a pouličným osvetlením tlmí hluk prichádzajúci z vonku. Má vysoký termoregulačný efekt v každom ročnom období, vďaka ktorému znížia náklady za energie potrebnej na vykurovanie či chladenie interiéru. Dodatočná montáž sa môže realizovať takmer za akéhokoľvek počasia. Predĺži životnosť oknu, ktoré chráni pred prírodnými vplyvmi. Je aj ďalšou prekážkou pre zlodejov.
 
Doprajte si pri spánku dostatok tmy a oceňte užitočné vlastnosti vonkajších roliet.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Znížte náklady na energiu vo vašej domácnosti

Cena elektriny raketovo stúpla, situácia je neistá a mnoho spoločností stojí na pokraji svojich možností. Na účtoch domácností sa zrazu objavujú nemalé čiastky nad plán rodinného rozpočtu. Znie to trochu ako hororový scenár, že? Tak se poďme pozrieť, ako na zdraženie elektriny aspoň trochu vyzrieť.

Ako si vybrať vertikálne žalúzie?

Vertikálne žalúzie majú využitie predovšetkým pre väčšie plochy. Je to dané možnosťou použitia až do šírky 5,9 m a maximálnej plochy 12,5m2. Dnes už neplatí, že sa používajú len do kancelárií.

Vonkajšie žalúzie: Ako udržiavať a čistiť vonkajšie žalúzie?

Vonkajšie žalúzie sú vhodné nielen pre moderné domy i byty. Ako však dosiahnuť, aby boli krásne a funkčné aj po niekoľkých rokoch používania? Dodržiavaním postupov predĺžite životnosť vonkajších žalúzií

Vonkajšie tienenie šetrí náklady na klimatizáciu, ročne usporí aj niekoľko stoviek

Klimatizácia patrí medzi najväčších žrútov elektrickej energie v domácnostiach. Úspornejšie modely za hodinu prevádzky spotrebujú približne jeden kW, menej úsporné aj 1,5 kW. Pri priemernej cene elektriny cca 0,20 eur za kWh to znamená, že klimatizácia, ktorú máte pustenú od 8:00 do 22:00, vás na elektrine stojí denne okolo 2,50 eur a viac. Ušetriť za prevádzku pritom môžete, keď si zaobstaráte vonkajšie žalúzie alebo rolety. Ako je to možné?