zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Máte pri spánku dostatok tmy?

Prečo je tma dôležitá?

S nástupom tmy sa v krvi začne zvyšovať hladina melatonínu. Hormónu, ktorý telu zaistí pokojný spánok, počas ktorého sa dobíja naše unavené telo. Ak telu nedoprajeme dostatočné množstvo hlbokého spánku, cítime sa unavene.

Ako si jednoducho zaistiť tmu v spálni?

Jednou z možností je predokenná vonkajšia roleta. Inštalácia je možná aj na okná, kde je už hotový obvodový plášť domu. Pre dodatočnú montáž sú určené rolety s priznaným boxom, ktorý je predsadený pred okno. Roletová schránka môže mať skosenú prednú hranu alebo zaguľatený tvar. Jej rozmer je určený výškou rolety. Viditeľné sú aj vodiace lišty, ktoré montujeme na rám okna alebo fasádu domu. Vďaka veľkej ponuke farebného prevedenia, roletu ľahko zladíme s tvárou domu. Ovládanie roliet je možné manuálne ako aj na elektrický pohon pomocou vypínača alebo diaľkového ovládača, kde je nutné priviesť ku každej rolete napájanie 230v.

 

Čo nám vonkajšia roleta ešte vie poskytnúť?

Okrem ochrany pred slnečným žiarením, denným svetlom a pouličným osvetlením tlmí hluk prichádzajúci z vonku. Má vysoký termoregulačný efekt v každom ročnom období, vďaka ktorému znížia náklady za energie potrebnej na vykurovanie či chladenie interiéru. Dodatočná montáž sa môže realizovať takmer za akéhokoľvek počasia. Predĺži životnosť oknu, ktoré chráni pred prírodnými vplyvmi. Je aj ďalšou prekážkou pre zlodejov.
 
Doprajte si pri spánku dostatok tmy a oceňte užitočné vlastnosti vonkajších roliet.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Plissé žalúzie - zoznámte se

Hľadali sme ideálne vnútorné tienenie, ktoré splní praktickú stránku (odrazenie svetla, súkromie...) a zároveň aj estetickú úlohu. Obe požiadavky s prehľadom plní moderné plissé. A presne o ňom bude dnešné rozprávanie. Prezradím vám všetko, čo som sa dočítala a zistila, plus ukážem, ako sme si ho vymerali a tesne pred odchodom na dovolenku aj stihli objednať.

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel druhý.

V minulom článku sme si pre predstavu ukázali, ako vyzerajú balíky s tovarom, ktorý si objednáte v eshope Labona. Budeme pokračovať v rovnakom duchu a ukážeme si ďalšie zásielky našich produktov. Tentoraz sa pozrieme bližšie na vnútorné látkové tienenie.

Prečo zaobstarať plastový plot?

Mám radšej drevo. Neznášam plastové výrobky. Drevo je živé, plast je mŕtvy. Už ste niekedy počuli podobné vety? Určite áno. Ja súhlasím tiež. Teraz sa na to pozrieme trošku z iného uhla. Keď vyberáte plot okolo svojho domu, čo je pre vás dôležité? Súkromie, obstarávacia cena, bezpečnosť, vzhľad plotu, údržba ... Tieto a ďalšie motívy sú dôležité pri rozhodovaní, aký plot zvolíte.

Vonkajšie žalúzie pre portály HS a rohové okenné zostavy

Aké sú výhody tienenia pre tieto prípady a na čo si vyplatí myslieť? Prečítajte si krátky článok venovaný práve téme sestav vonkajších žalúzií pre vstupné portály a rohové okná. Nájdete tu všetko podstatné i návod, ako jednoducho sestavu vymeriat.