zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Moderné plastové palubovky alebo klasické drevené obklady?

Plastové palubovky sú modernou alternatívou ku klasickému prevedeniu z drevených obkladov. Využijete ich na fasádach domov, strešné podbitie alebo obloženie vikierov a obloženie schodov. V čom sú lepšie?

5 hlavných výhod plastových paluboviek

Plastové palubovky sú skvelou voľbou, ak chcete obliecť svoj dom do nového kabáta. Na rozdiel od dreveného obloženia sa ľahko montujú, sú prakticky bezúdržbové a navyše sú recyklovateľné, takže nepredstavujú záťaž pre životné prostredie.

 Jednoduchá montáž

Plastové palubovky sa montujú veľmi jednoducho. Spojovací, zakončovací a rohový profil vám odpustí aj rozstrapkané alebo málo nerovné odrezanie palubovky. Pri montáži si vystačíte so skrutkovačom a ostrým nožom, ale ak máte, nachystajte si radšej aku vŕtačku a pokosovú pílu.

 Sú odolné a bezúdržbové

Drevené obklady musíte spravidla každé 2-3 roky znova natierať a majú obmedzenú životnosť. Plastové palubovky sú oproti tomu bezúdržbové, odolné a stačí ich len občas opláchnuť hadicou.

 Ľahko sa umývajú

Možnosť oplachu vodou a bežným saponátom v prípade potreby robí z plastových paluboviek vhodný výrobok aj do interiéru vášho domu či bytu.

 Sú šetrné k životnému prostrediu

Ak vám záleží na životnom prostredí, iste vás poteší, že palubovky sú recyklovateľné. Takže ak sa je z akéhokoľvek dôvodu rozhodnete vymeniť, nemusíte mať strach, že prispievate k zamoreniu sveta odpadom.

Ľahko ich zladíte s dizajnom domu

Ak ste zástancami dreveného vzhľadu, plastové palubovky sa vyrábajú v mnohých drevených odtieňoch od tmavého až po najsvetlejšie drevo. Vyberať ale môžete aj jasné farby, prípadne trendy pastelové, tak, aby ste boli s výsledným dizajnom čo najspokojnejší.

                                        

 

                                    

 

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Tajomstvo zdravého home office? Dostatok svetla a správny výber farieb

Koronavírusová kríza poslala veľa Slovákov na povinný home office a niektorí si prácu z domova natoľko obľúbili, že v nej chcú pokračovať aj po skončení karantény. Aby ste sa ale na home office dlhodobo cítili dobre a podávali 100 % pracovné výkony, musíte pri zariaďovaní domáceho pracovného kútika dodržať pár základných pravidiel.
Čítajte akých.

 

 

Jarná starostlivosť o exteriérovú tieniacu techniku

S končiacim studeným počasím nastáva čas pravidelného jarného upratovania, ku ktorému neodmysliteľne patrí aj upratovanie záhrady a okolia domu. A pretože je jar svojimi teplotami ideálnym obdobím pre umývanie okien, mali by sme sa spolu s nimi zamerať i na čistenie a pravidelnú údržbu tieniacej techniky. V dnešnom článku sa zameriame na starostlivosť o exteriérovú tieniacu techniku a siete proti hmyzu.

Nechajte sa okúzliť prirodzeným pôvabom drevených žalúzií

Drevené horizontálne žalúzie vdýchnu do interiéru atmosféru pokoja a pohodlia. Nesú so sebou kus prírody. Sú čisté, prirodzené a elegantné.

Aké spôsoby ovládania vonkajších žalúzií sú možné?

Ak ste sa rozhodli pre obstaranie vonkajších žalúzií na váš dom či byt, potom na vás okrem výberu tvaru lamiel, farby žalúzie a doplnkov čaká ešte jedna veľmi ťažká voľba. A tou je vybrať ovládanie. Poďme si preto popísať možnosti, ktoré sa pri žalúziách ponúkajú.