zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Moderné plastové palubovky alebo klasické drevené obklady?

Plastové palubovky sú modernou alternatívou ku klasickému prevedeniu z drevených obkladov. Využijete ich na fasádach domov, strešné podbitie alebo obloženie vikierov a obloženie schodov. V čom sú lepšie?

5 hlavných výhod plastových paluboviek

Plastové palubovky sú skvelou voľbou, ak chcete obliecť svoj dom do nového kabáta. Na rozdiel od dreveného obloženia sa ľahko montujú, sú prakticky bezúdržbové a navyše sú recyklovateľné, takže nepredstavujú záťaž pre životné prostredie.

 Jednoduchá montáž

Plastové palubovky sa montujú veľmi jednoducho. Spojovací, zakončovací a rohový profil vám odpustí aj rozstrapkané alebo málo nerovné odrezanie palubovky. Pri montáži si vystačíte so skrutkovačom a ostrým nožom, ale ak máte, nachystajte si radšej aku vŕtačku a pokosovú pílu.

 Sú odolné a bezúdržbové

Drevené obklady musíte spravidla každé 2-3 roky znova natierať a majú obmedzenú životnosť. Plastové palubovky sú oproti tomu bezúdržbové, odolné a stačí ich len občas opláchnuť hadicou.

 Ľahko sa umývajú

Možnosť oplachu vodou a bežným saponátom v prípade potreby robí z plastových paluboviek vhodný výrobok aj do interiéru vášho domu či bytu.

 Sú šetrné k životnému prostrediu

Ak vám záleží na životnom prostredí, iste vás poteší, že palubovky sú recyklovateľné. Takže ak sa je z akéhokoľvek dôvodu rozhodnete vymeniť, nemusíte mať strach, že prispievate k zamoreniu sveta odpadom.

Ľahko ich zladíte s dizajnom domu

Ak ste zástancami dreveného vzhľadu, plastové palubovky sa vyrábajú v mnohých drevených odtieňoch od tmavého až po najsvetlejšie drevo. Vyberať ale môžete aj jasné farby, prípadne trendy pastelové, tak, aby ste boli s výsledným dizajnom čo najspokojnejší.

                                        

 

                                    

 

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako si vybrať vertikálne žalúzie?

Vertikálne žalúzie majú využitie predovšetkým pre väčšie plochy. Je to dané možnosťou použitia až do šírky 5,9 m a maximálnej plochy 12,5m2. Dnes už neplatí, že sa používajú len do kancelárií.

PS2 - čo sa skrýva za touto skratkou? Skvelý pomocník v ochrane proti hmyzu!

Ako si zaistiť doma kľud a nemusieť pritom mať neustále zatvorené dvere a okná? Ideálnou voľbou pre ochranu proti hmyzu na veľké okná a posuvné dvere sú jednoznačne plisované siete.

 

Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (2. diel)

A máme tu ďalší diel zo série článkov od pána inžiniera architekta Petra Brandejského. V tejto časti preberieme štandardy bývania, možnosti pre zlepšenie tepelnej stability a ďalšie. Tak sa pustite do čítania...

 

 

Ako sa udržuje vonkajšia markíza?

V dnešnej dobe už v podstate nijako. Vonkajšia markíza sa skladá z niekoľkých častí. Celohliníková odľahčená konštrukcia, látka a väčšinou motor alebo kľučka.