zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Moderné plastové palubovky alebo klasické drevené obklady?

Plastové palubovky sú modernou alternatívou ku klasickému prevedeniu z drevených obkladov. Využijete ich na fasádach domov, strešné podbitie alebo obloženie vikierov a obloženie schodov. V čom sú lepšie?

5 hlavných výhod plastových paluboviek

Plastové palubovky sú skvelou voľbou, ak chcete obliecť svoj dom do nového kabáta. Na rozdiel od dreveného obloženia sa ľahko montujú, sú prakticky bezúdržbové a navyše sú recyklovateľné, takže nepredstavujú záťaž pre životné prostredie.

 Jednoduchá montáž

Plastové palubovky sa montujú veľmi jednoducho. Spojovací, zakončovací a rohový profil vám odpustí aj rozstrapkané alebo málo nerovné odrezanie palubovky. Pri montáži si vystačíte so skrutkovačom a ostrým nožom, ale ak máte, nachystajte si radšej aku vŕtačku a pokosovú pílu.

 Sú odolné a bezúdržbové

Drevené obklady musíte spravidla každé 2-3 roky znova natierať a majú obmedzenú životnosť. Plastové palubovky sú oproti tomu bezúdržbové, odolné a stačí ich len občas opláchnuť hadicou.

 Ľahko sa umývajú

Možnosť oplachu vodou a bežným saponátom v prípade potreby robí z plastových paluboviek vhodný výrobok aj do interiéru vášho domu či bytu.

 Sú šetrné k životnému prostrediu

Ak vám záleží na životnom prostredí, iste vás poteší, že palubovky sú recyklovateľné. Takže ak sa je z akéhokoľvek dôvodu rozhodnete vymeniť, nemusíte mať strach, že prispievate k zamoreniu sveta odpadom.

Ľahko ich zladíte s dizajnom domu

Ak ste zástancami dreveného vzhľadu, plastové palubovky sa vyrábajú v mnohých drevených odtieňoch od tmavého až po najsvetlejšie drevo. Vyberať ale môžete aj jasné farby, prípadne trendy pastelové, tak, aby ste boli s výsledným dizajnom čo najspokojnejší.

                                        

 

                                    

 

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Vonkajšie žalúzie: perfektný izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...

Vonkajšie tienenie šetrí náklady na klimatizáciu, ročne usporí aj niekoľko stoviek

Klimatizácia patrí medzi najväčších žrútov elektrickej energie v domácnostiach. Úspornejšie modely za hodinu prevádzky spotrebujú približne jeden kW, menej úsporné aj 1,5 kW. Pri priemernej cene elektriny cca 0,20 eur za kWh to znamená, že klimatizácia, ktorú máte pustenú od 8:00 do 22:00, vás na elektrine stojí denne okolo 2,50 eur a viac. Ušetriť za prevádzku pritom môžete, keď si zaobstaráte vonkajšie žalúzie alebo rolety. Ako je to možné?

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 3. diel: Vertikálne žalúzie

Prečo ľudia objednávajú vertikálne žalúzie? Jedným z dôvodov je, že zatienia väčšie sklenené plochy, čoho hojne využívajú najmä firmy. Vyrábajú sa z rôznych materiálov, z nehorľavého, ktorý sa oplatí do kancelárskych priestorov či z materiálu so skleným vláknom, ktorý zase uvítajú alergici. Môžete ich namontovať aj do priestoru a opticky tak predeliť miestnosť napríklad na pracovisku alebo v domácnosti, čo je výhodné aj tam, kde sa dvere alebo dvierka namontovať nedajú.

Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (3. diel)

A je tu ďalší diel zo seriálu o tepelnej a svetelnej stabilite budov od pána Ing. arch. Petra Brandejského. Tentoraz zameraný na tienenie a orientáciu stavby. Tak sa pustite do čítania...