zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Nevyhadzujte peniaze za prekurovanie - kúpte si vonkajšie rolety!

Je tu už chladné zimné obdobie, ktoré nás núti tráviť viac a viac času vnútri našich domov a bytov. Múry ľahšie chladnú, začíname viac kúriť. Ako ušetriť za kúrenie a užiť si teplo domova aj v ukrutnej zime? 

Nekúrte viac, než je nutné

Okennými otvormi uniká v zime z miestností najviac tepla. Veľmi efektívnym riešením, ako tomu zabrániť, sú predokenné rolety, ktoré môžu v zime zabrániť úniku 17 - 30 % tepla z interiéru. Medzi sklenenou plochou okna a roletou sa vytvorí vzduchová kapsa, ktorá funguje ako izolačná vrstva. Úspora tepla sa líši podľa typu roliet. Ak v zime večer predokenné rolety stiahneme a ráno vytiahneme, ušetríme nemalé čiastky na výdavkoch za elektrinu alebo plyn. Roleta okrem toho poskytuje tiež dobrú protihlukovú ochranu.

Ovládanie vonkajších roliet je možné buď pomocou pásky so samonavíjačom alebo motoricky. Najväčší komfort zaistí práve ovládanie motorické - na diaľkový ovládač alebo vypínač. Vďaka riadiacim jednotkám môžeme naprogramovať časy spúšťania a vyťahovania roliet. Pri nepriaznivom počasí môžeme rolety nechať stiahnuté a tým nielen prispieť k úspore energie, ale aj predĺžiť životnosť našich okien.

Na kontrolu teploty v domácnosti môžete použiť teplomer na to určený, manipulácia s nim je veľmi jednoduchá.


Petra Šenková




Ako opraviť horizontálne žalúzie

Riešite nejakú poruchu horizontálnej žalúzie a neviete si s ňou rady? Mrknite na najčastejšie poškodenia a prehľadné návody na ich odstránenie.

Drevené žalúzie alebo hliníkové žalúzie v imitácii dreva?

Páčia sa Vám krásne drevené žalúzie? V tomto článku Vám chceme poradiť v prípade, že hľadáte drevené tienenie. Máte v podstate 2 možnosti. 

Ako postaviť bioklimatickú pergolu: sprievodca krok za krokom pre nadšencov DIY

Bioklimatické pergoly sa stali symbolom moderného a udržateľného vonkajšieho priestoru, ktorý dokáže ponúknuť nielen útočisko pred slnkom, ale aj príjemné miesto pre odpočinok v tieni. Pre tých z vás, ktorí preferujú kvalitné a dlhodobo udržateľné riešenia, prinášame sprievodcu stavbou bioklimatickej pergoly z hliníka, ktorá je súčasťou našej ponuky.

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 3. diel: Vertikálne žalúzie

Prečo ľudia objednávajú vertikálne žalúzie? Jedným z dôvodov je, že zatienia väčšie sklenené plochy, čoho hojne využívajú najmä firmy. Vyrábajú sa z rôznych materiálov, z nehorľavého, ktorý sa oplatí do kancelárskych priestorov či z materiálu so skleným vláknom, ktorý zase uvítajú alergici. Môžete ich namontovať aj do priestoru a opticky tak predeliť miestnosť napríklad na pracovisku alebo v domácnosti, čo je výhodné aj tam, kde sa dvere alebo dvierka namontovať nedajú.