zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Nevyhadzujte peniaze za prekurovanie - kúpte si vonkajšie rolety!

Je tu už chladné zimné obdobie, ktoré nás núti tráviť viac a viac času vnútri našich domov a bytov. Múry ľahšie chladnú, začíname viac kúriť. Ako ušetriť za kúrenie a užiť si teplo domova aj v ukrutnej zime? 

Nekúrte viac, než je nutné

Okennými otvormi uniká v zime z miestností najviac tepla. Veľmi efektívnym riešením, ako tomu zabrániť, sú predokenné rolety, ktoré môžu v zime zabrániť úniku 17 - 30 % tepla z interiéru. Medzi sklenenou plochou okna a roletou sa vytvorí vzduchová kapsa, ktorá funguje ako izolačná vrstva. Úspora tepla sa líši podľa typu roliet. Ak v zime večer predokenné rolety stiahneme a ráno vytiahneme, ušetríme nemalé čiastky na výdavkoch za elektrinu alebo plyn. Roleta okrem toho poskytuje tiež dobrú protihlukovú ochranu.

Ovládanie vonkajších roliet je možné buď pomocou pásky so samonavíjačom alebo motoricky. Najväčší komfort zaistí práve ovládanie motorické - na diaľkový ovládač alebo vypínač. Vďaka riadiacim jednotkám môžeme naprogramovať časy spúšťania a vyťahovania roliet. Pri nepriaznivom počasí môžeme rolety nechať stiahnuté a tým nielen prispieť k úspore energie, ale aj predĺžiť životnosť našich okien.

Na kontrolu teploty v domácnosti môžete použiť teplomer na to určený, manipulácia s nim je veľmi jednoduchá.


Petra Šenková




Štýly bývania - škandinávsky a minimalistický (1. diel)

Dnešná doba ponúka mnoho štýlov a nápadov, ako si urobiť svoje obydlie čo najpríjemnejšie. Pozrieme sa spoločne na to, ako si môžeme byt či dom vyladiť interiérom alebo exteriérom a zároveň ukážeme, aké tienenie je najvhodnejšie k danému štýlu.

Znížte náklady na energiu vo vašej domácnosti

Cena elektriny raketovo stúpla, situácia je neistá a mnoho spoločností stojí na pokraji svojich možností. Na účtoch domácností sa zrazu objavujú nemalé čiastky nad plán rodinného rozpočtu. Znie to trochu ako hororový scenár, že? Tak se poďme pozrieť, ako na zdraženie elektriny aspoň trochu vyzrieť.

Nová podoba plissé? Žalúzie!

Plissé, textília s umelo vytvorenými záhyby, bola predtým veľmi populárnym a exkluzívnym materiálom pre výrobu módnych odevov pre ženy, výrobu manžiet a podobne. Pozrite sa na plissé z iného uhlu pohľadu a dodajte svojmu domovu šmrnc!

Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety.