zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Nevyhadzujte peniaze za prekurovanie - kúpte si vonkajšie rolety!

Je tu už chladné zimné obdobie, ktoré nás núti tráviť viac a viac času vnútri našich domov a bytov. Múry ľahšie chladnú, začíname viac kúriť. Ako ušetriť za kúrenie a užiť si teplo domova aj v ukrutnej zime? 

Nekúrte viac, než je nutné

Okennými otvormi uniká v zime z miestností najviac tepla. Veľmi efektívnym riešením, ako tomu zabrániť, sú predokenné rolety, ktoré môžu v zime zabrániť úniku 17 - 30 % tepla z interiéru. Medzi sklenenou plochou okna a roletou sa vytvorí vzduchová kapsa, ktorá funguje ako izolačná vrstva. Úspora tepla sa líši podľa typu roliet. Ak v zime večer predokenné rolety stiahneme a ráno vytiahneme, ušetríme nemalé čiastky na výdavkoch za elektrinu alebo plyn. Roleta okrem toho poskytuje tiež dobrú protihlukovú ochranu.

Ovládanie vonkajších roliet je možné buď pomocou pásky so samonavíjačom alebo motoricky. Najväčší komfort zaistí práve ovládanie motorické - na diaľkový ovládač alebo vypínač. Vďaka riadiacim jednotkám môžeme naprogramovať časy spúšťania a vyťahovania roliet. Pri nepriaznivom počasí môžeme rolety nechať stiahnuté a tým nielen prispieť k úspore energie, ale aj predĺžiť životnosť našich okien.

Na kontrolu teploty v domácnosti môžete použiť teplomer na to určený, manipulácia s nim je veľmi jednoduchá.


Petra Šenková




Nová podoba plissé? Žalúzie!

Plissé, textília s umelo vytvorenými záhyby, bola predtým veľmi populárnym a exkluzívnym materiálom pre výrobu módnych odevov pre ženy, výrobu manžiet a podobne. Pozrite sa na plissé z iného uhlu pohľadu a dodajte svojmu domovu šmrnc!

Ako vybrať tieniacu techniku? 3. diel

V poslednom diele "Ako vybrať tieniacu techniku?" sa bližšie zameriame na techniku exteriérovú. Vonkajšia tieniaca technika ponúka mnoho benefitov, ktoré vnútorné tienenie ponúkať nemôže.

5 tipov, ako zariadiť detskú izbu

Pripravujete sa na rekonštrukciu existujúcej detskej izby, alebo sa sťahujete a premýšľate, ako najlepšie využiť nový priestor pre deti? Poradíme vám, na čo si dať pozor a ako miestnosť vybaviť, nech je izbička rajom pre vaše malé či odrastenejšie ratolesti.