zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Nový variant prevedenia žalúzie Cetta – Flexi systém

Exteriérová tieniaca technika je vhodná pre vytvorenie optimálneho prostredia v interiéri z pohľadu svetla, tepla, úspory energie a je významnou súčasťou stavby. Vonkajšie žalúzie Cetta patria medzi obľúbený typ vonkajšieho tienenia. Ich lamely v tvare písmena „C“ sú ponúkané v niekoľkých variantoch. Na našom e-shope k žalúziám Cetta 80 a Cetta 65 pribudol nový variant a to Cetta 60 Flexi.

Nie vždy sa s montážou vonkajších žalúzií počíta už pri výstavbe budovy. Žalúzie sú montované dodatočne a ich nábal uberá zo svetlosti okna. Tiež sa môže stať, že pre nábal žalúzie nie je dostatok miesta nad oknom. A práve pre takéto prípady je vhodná vonkajšia žalúzia Cetta 60 FlexiLamely sú bez pozdĺžnych záhybov, vďaka čomu je zaistený nízky nábal vytiahnutej žalúzie.

 

Porovnanie nábalov  – ovládanie kľuka

   

 

         

Typ žalúzie / výška žalúzie v mm

1000

1500

2000

2500

3000

Cetta 60 Flexi - vedenie lanko

135

150

165

185

200

Cetta 65 - vedenie lišta

175

215

250

290

325

Cetta 80 - vedenie lišta

165

195

230

265

295

 

Žalúzia Cetta 60 Flexi je základnou vonkajšou žalúziou s odľahčenou lamelou o šírke 6 cm. Ovládať sa dá motoricky, alebo manuálne. Bočné vedenie je v ocelovom šedom lanku. Široká ponuka farebného prevedenia je zhodná s ponukou pre ostatné druhy vonkajších žalúzií. Žalúziu je tak možné ľahko zladiť, alebo naopak odlíšiť od farby okien a fasády.




Potrebujete niečo schovať alebo oddeliť? Vsaďte na modernú japonskú stenu

Každý z nás občas vo svojom byte rieši, ako čo najefektívnejšie oddeliť alebo predĺžiť veľké miestnosti, prípadne ako zakryť kúty, do ktorých nechcete aby bolo vidieť. Ako to vyriešiť, ak sa jedná o prechodnú dobu? Čo ak stavba priečky sa nakoniec ukáže ako zbytočná, alebo si to v prenajatom byte nemôžete dovoliť? Potom vsaďte na japonskú stenu.

Ako správne zvoliť látku na zatienenie?

Chystáte sa na kúpu látkového tienenia a tápate pri nahliadnutí do vzorkovníka? Ktorú látku vybrať a na aké hodnoty sa pozerať, aby ste neboli potom nepríjemne prekvapení a miesto zatemňujúcej rolety nemali doma iba tieniacu? Viac informácií k správnemu výberu látky nájdete v tomto článku.

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel druhý.

V minulom článku sme si pre predstavu ukázali, ako vyzerajú balíky s tovarom, ktorý si objednáte v eshope Labona. Budeme pokračovať v rovnakom duchu a ukážeme si ďalšie zásielky našich produktov. Tentoraz sa pozrieme bližšie na vnútorné látkové tienenie.

Betónové bloky vs. hliníkové konštrukcie pre fotovoltické panely na plochej streche

Výber správnej konštrukcie pre inštaláciu fotovoltaických panelov na plochú strechu je kľúčovým faktorom pri využívaní solárnej energie. Medzi dvoma spomenutými typmi konštrukcií - betónovými ENBRA blokmi a hliníkovými konštrukciami, existujú významné rozdiely. V tomto článku sa zameriame na výhody betónových blokov.