zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Obľúbené duorolety máme taktiež aj vo farebných odtieňoch!

Špeciálnym typom rolety sú tzv. duorolety, ktoré kombinujú dva pruhy látok. Jeden pruh je priehľadný a druhý tieniaci, takže si môžete ľahko regulovať koľko svetla pustite do interiéru. Tento typ je tienenia je výnimočný nielen svojou funkčnosťou, ale taktiež dizajnom. Po novom si okrem stávajúcich odtieňov môžete vybrať aj z ďalších farieb, ktoré zaručene rozžiaria váš interiér.

Látkové duorolety sa vďaka vzhľadu niekedy nazývajú taktiež žalúzie deň a noc. Žalúzie to síce nie sú, ale vďaka systému striedavých farebných a transparentných pruhov látky, ponúka viacero možností regulácie slnečného svitu. Ocenia ju všetci, čo si chcú užívať prírodného svetla z vonku čo najdlhšie a pritom si zachovať dostatok súkromia. Môžu byť celkom vytiahnuté alebo nastavené do tzv. nočného režimu.

Skôr sme mali v ponuke len pár odtieňov týchto látok. Teraz vzorkovník rozširujeme a k látkam v bielom, hnedom a béžovom odtieni pribudli látky aj vo farebných odtieňoch. V ponuke nájdete látky CORFU, CYPRUS, FIJI, PARGA, RHODOS a ZAKYNTHOS. Látky sú zo 100% 100% polyesterového vlákna. Výška prehľadného pruhu je 50 mm a výška farebného pruhu je 75 mm. Rozdiely v latkách si môžete pozrieť v tabuľke nižšie.

Aké sú parametre látok?

 

Látka

Materiál

Šírka (max)

Hmotnosť

Hrúbka

Nehorľavosť

Zrážlivosť

Farebná stálosť

Výška prehľadného pruhu

Výška farebného pruhu

CORFU

100% PES

2450 mm

110 g/m2

0,33 mm

ne

≤ 0,5%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

CYPRUS

100% PES

2750 mm

167 g/m2

0,55 mm

ne

≤ 0,5%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

FIJI

100% PES

2750 mm

79 g/m2

0,3 mm

ne

≤ 2%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

PARGA

100% PES

2800 mm

70 g/m2

0,19 mm

ano

≤ 0,5%

≥ 7

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

RHODOS

100% PES

2450 mm

80 g/m2

0,25 mm

ne

≤ 0,5%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

ZAKYNTHOS

100% PES

2500 mm

130 g/m2

0,31 mm

ne

≤ 0,5%

≥ 5

50 mm +/- 4%

75 mm +/- 4%

 

V súčasnosti už rolety neslúžia len k tieneniu, ale hrajú dôležitú rolu aj z hľadiska atmosféry celého interiéru. Látkové rolety hrajú všetkými farbami a sú skvelým dizajnovým doplnkom domácnosti.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Sandra Heierhoff




Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (1. diel)

Pripravili sme pre vás sériu článkov, v ktorých sa pán Ing. arch. Petr Brandejský zameria na informácie ohľadom tepelnej stability budov. Dozviete sa rozdelenie štandardu budov, tipy pre zlepšenie tepelnej stability u novostavieb i starších domov a množstvo ďalšieho. Pusťme sa do toho.

 

Užívajte si doma pohodu bez nepozvaných hostí

Ležíte na gauči, otvárate obľúbený časopis alebo napínavú knižku, vedľa seba osviežujúci drink. Tešíte sa na relax, ale zrazu okolo vás začne poletovať mucha a nie a nie zmiznúť a dať vám pokoj. Poznáte to? Vyzrejte na otravný hmyz s okennými a dvernými sieťami.

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 3. diel: Vertikálne žalúzie

Prečo ľudia objednávajú vertikálne žalúzie? Jedným z dôvodov je, že zatienia väčšie sklenené plochy, čoho hojne využívajú najmä firmy. Vyrábajú sa z rôznych materiálov, z nehorľavého, ktorý sa oplatí do kancelárskych priestorov či z materiálu so skleným vláknom, ktorý zase uvítajú alergici. Môžete ich namontovať aj do priestoru a opticky tak predeliť miestnosť napríklad na pracovisku alebo v domácnosti, čo je výhodné aj tam, kde sa dvere alebo dvierka namontovať nedajú.

Aké spôsoby ovládania vonkajších žalúzií sú možné?

Ak ste sa rozhodli pre obstaranie vonkajších žalúzií na váš dom či byt, potom na vás okrem výberu tvaru lamiel, farby žalúzie a doplnkov čaká ešte jedna veľmi ťažká voľba. A tou je vybrať ovládanie. Poďme si preto popísať možnosti, ktoré sa pri žalúziách ponúkajú.