zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Originálne tienenie okien - to sú látkové rolety deň a noc

V posledných rokoch oživili ponuku klasických látkových roliet aj výnimočné rolety s názvom deň a noc, zebra alebo v skratke duorolety. V čom sa líšia od bežných roliet?

Látkové rolety deň a noc sú stále obľúbenejším typom tienenia. A niet sa čomu diviť. Spájajú v sebe výhody elegantných látkových roliet a praktických interiérových žalúzií. Vďaka použitej látke sú originálnym dekoratívnym prvkom, ktorý dokonale zútulní interiér a dodá mu nádych elegancie. Vďaka širokej ponuke farieb látok ich môžete bez problémov zladiť s vybavením domácnosti.

Oproti klasickým látkovým roletám naviac ponúkajú možnosť regulácie priepustnosti svetla dopadajúceho do interiéru. To umožňuje látka, na ktorej sa striedajú priehľadné a zatemňujúce pruhy. Vďaka plynulému posúvaniu pruhov v jednotlivých vrstvách si môžete regulovať priepustnosť svetla podľa aktuálnej potreby.

Látkové rolety deň a noc

Ako vyčistiť rolety?

Výhodou roliet deň a noc je veľmi jednoduchá údržba. Drobné nečistoty a prach stačí odstrániť z textílie opatrným vysatím za použitia nízkeho výkonu vysávača alebo jemnou handričkou navlhčenou v mydlovej vode.


Pavel Hrdlička




TOP 5 VÝHOD vonkajších žalúzií

Vonkajšie žalúzie sú nielen veľmi praktickým, ale aj elegantným prvkom, ktorý doladí celkový vzhľad domu. Okrem toho, že  určite spoľahlivo zatienia, majú aj mnoho iných výhod,vďaka ktorým v poslednej dobe získavajú na  popularite. Aké sú to výhody?

Sú praktické i bezúdržbové. Bioklimatické hliníkové pergoly si rýchlo obľúbite

Ak chcete zatieniť vonkajšiu terasu, nemusíte automaticky siahať po drevenej pergole s polykarbonátovou strechou. Dnes sú stále obľúbenejšie pergoly z hliníka - najmä tie bioklimatické. Vydržia vám desiatky rokov, nevyžadujú žiadnu údržbu, a navyše sa oveľa lepšie odvetrávajú. Čítajte, aké všetky výhody bioklimatické pergoly majú.

Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (4. diel)

Týmto dielom uzatvárame sériu článkov od pána architekta Petra Brandejského. Zameral sa na svetové strany a tienenie, všetko doplnil názornými grafikami. Tak sa vrhnite do čítania...

 

 

 

Trend, ktorý sa stále vracia? Okenné látkové rolety!

Látkové rolety sú trendom, ktorý z našich okien hneď tak nevymizne. A dôvod je jasný, látkové rolety sú veľmi praktické, cenovo dostupné, môžeme si vybrať ľubovoľný dizajn a doladiť tak interiér do posledného detailu.