zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Originálne tienenie okien - to sú látkové rolety deň a noc

V posledných rokoch oživili ponuku klasických látkových roliet aj výnimočné rolety s názvom deň a noc, zebra alebo v skratke duorolety. V čom sa líšia od bežných roliet?

Látkové rolety deň a noc sú stále obľúbenejším typom tienenia. A niet sa čomu diviť. Spájajú v sebe výhody elegantných látkových roliet a praktických interiérových žalúzií. Vďaka použitej látke sú originálnym dekoratívnym prvkom, ktorý dokonale zútulní interiér a dodá mu nádych elegancie. Vďaka širokej ponuke farieb látok ich môžete bez problémov zladiť s vybavením domácnosti.

Oproti klasickým látkovým roletám naviac ponúkajú možnosť regulácie priepustnosti svetla dopadajúceho do interiéru. To umožňuje látka, na ktorej sa striedajú priehľadné a zatemňujúce pruhy. Vďaka plynulému posúvaniu pruhov v jednotlivých vrstvách si môžete regulovať priepustnosť svetla podľa aktuálnej potreby.

Látkové rolety deň a noc

Ako vyčistiť rolety?

Výhodou roliet deň a noc je veľmi jednoduchá údržba. Drobné nečistoty a prach stačí odstrániť z textílie opatrným vysatím za použitia nízkeho výkonu vysávača alebo jemnou handričkou navlhčenou v mydlovej vode.


Pavel Hrdlička




Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (4. diel)

Týmto dielom uzatvárame sériu článkov od pána architekta Petra Brandejského. Zameral sa na svetové strany a tienenie, všetko doplnil názornými grafikami. Tak sa vrhnite do čítania...

 

 

 

Aké vonkajšie rolety si mám vybrať? Plastové alebo hliníkové?

Iste si túto otázku pri výbere vonkajších (predokenných) roliet tiež pokladáte. Poďme sa spoločne pozrieť, aké sú rozdiely medzi plastovými a hliníkovými roletami.

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 3. diel: Vertikálne žalúzie

Prečo ľudia objednávajú vertikálne žalúzie? Jedným z dôvodov je, že zatienia väčšie sklenené plochy, čoho hojne využívajú najmä firmy. Vyrábajú sa z rôznych materiálov, z nehorľavého, ktorý sa oplatí do kancelárskych priestorov či z materiálu so skleným vláknom, ktorý zase uvítajú alergici. Môžete ich namontovať aj do priestoru a opticky tak predeliť miestnosť napríklad na pracovisku alebo v domácnosti, čo je výhodné aj tam, kde sa dvere alebo dvierka namontovať nedajú.

Ako vybrať tieniacu techniku? 3. diel

V poslednom diele "Ako vybrať tieniacu techniku?" sa bližšie zameriame na techniku exteriérovú. Vonkajšia tieniaca technika ponúka mnoho benefitov, ktoré vnútorné tienenie ponúkať nemôže.