zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Originálne tienenie okien - to sú látkové rolety deň a noc

V posledných rokoch oživili ponuku klasických látkových roliet aj výnimočné rolety s názvom deň a noc, zebra alebo v skratke duorolety. V čom sa líšia od bežných roliet?

Látkové rolety deň a noc sú stále obľúbenejším typom tienenia. A niet sa čomu diviť. Spájajú v sebe výhody elegantných látkových roliet a praktických interiérových žalúzií. Vďaka použitej látke sú originálnym dekoratívnym prvkom, ktorý dokonale zútulní interiér a dodá mu nádych elegancie. Vďaka širokej ponuke farieb látok ich môžete bez problémov zladiť s vybavením domácnosti.

Oproti klasickým látkovým roletám naviac ponúkajú možnosť regulácie priepustnosti svetla dopadajúceho do interiéru. To umožňuje látka, na ktorej sa striedajú priehľadné a zatemňujúce pruhy. Vďaka plynulému posúvaniu pruhov v jednotlivých vrstvách si môžete regulovať priepustnosť svetla podľa aktuálnej potreby.

Látkové rolety deň a noc

Ako vyčistiť rolety?

Výhodou roliet deň a noc je veľmi jednoduchá údržba. Drobné nečistoty a prach stačí odstrániť z textílie opatrným vysatím za použitia nízkeho výkonu vysávača alebo jemnou handričkou navlhčenou v mydlovej vode.


Pavel Hrdlička




Centimetre alebo milimetre - tiež sa občas strácate?

Chystáte sa objednať nové tienenie, začínate s vymeriavaním rozmerov a zrazu stojíte s metrom v ruke a váhate, aký údaj vlastne zapísať do konfigurátora? Máte v tom tiež zmätok?

 

Horizontálne žalúzie na retiazku - klasika, ktorá nikdy neomrzí

Klasické vnútorné žalúzie sú najpredávanejším tovarom v našom e-shope. Trend horizontálnych žalúzií sa stále drží na vrchole a nie je sa čomu čudovať.

Riadiaci systém Tahoma alebo Connexoon od Somfy?

Riadiť na diaľku vykurovanie domu, rozsvietenie svetiel, zamykanie a sťahovanie žalúzií a roliet je dnes ľahké. Stačí k tomu účinný riadiaci systém a šikovný mobilný telefón. V súčasnej dobe si môžete zaobstarať riadiace systémy Tahoma a Connexoon od Somfy. Premýšľate, ktorý z nich si vybrať? Pripravili sme pre vás zoznam výhod oboch systémov.

Vonkajšie žalúzie: Ako udržiavať a čistiť vonkajšie žalúzie?

Vonkajšie žalúzie sú vhodné nielen pre moderné domy i byty. Ako však dosiahnuť, aby boli krásne a funkčné aj po niekoľkých rokoch používania? Dodržiavaním postupov predĺžite životnosť vonkajších žalúzií