zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové palubovky: Aké zvoliť?

Plastové palubovky sú trendom, ktorý vzrastá na obľube a vytláča palubovky drevené. Dôvod je jasný, ľahko sa montujú, môžete si vybrať zo širokej ponuky farebných odtieňov a sú prakticky bezúdržbové.

Na rozdiel od drevenej varianty nevyžadujú pravidelné natieranie, sú vysoko odolné proti poškodeniu a sú farebne stále. Stačí ich len občas opláchnuť hadicou, ak sú špinavé. A čas, ktorý na údržbe ušetríte, môžete venovať sebe, alebo svojej rodine. Ale ako správne plastové palubovky vybrať?

Plastové palubovky vyberajte starostlivo tak, aby naozaj mali všetky požadované vlastnosti, ktoré zaručujú ich dlhú životnosť, farebnú stálosť a nulovú nutnosť údržby. Niektoré výrobky, lacno dovážané zo zahraničia síce upútajú pozornosť nízkou cenou, ale vo finále vyjdú finančne drahšie. Ich životnosť je totiž obmedzená, majú slabšie steny a nižšiu UV stabilitu, takže sa môžu skrútiť a vám nezostáva, než ich vymeniť za nové. Tieto lacnejšie produkty môžete použiť v interiéri, kde materiál nie je namáhaný prírodnými vplyvmi, ale von sa jedná o zbytočne nákladnú investíciu.

Starostlivo preto zvážte, kam budete materiál dávať a nenechajte sa zlákať nízkou cenou vo veľkých obchodných reťazcoch. Mäkké materiály, ktoré majú iba prefarbené plasty bez UV stabilizácie, čoskoro vyblednú, a nielen že prestanú byť odolné, ale tiež prestanú byť reprezentatívne. A to je škoda.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Vonkajšie tienenie šetrí náklady na klimatizáciu, ročne usporí aj niekoľko stoviek

Klimatizácia patrí medzi najväčších žrútov elektrickej energie v domácnostiach. Úspornejšie modely za hodinu prevádzky spotrebujú približne jeden kW, menej úsporné aj 1,5 kW. Pri priemernej cene elektriny cca 0,20 eur za kWh to znamená, že klimatizácia, ktorú máte pustenú od 8:00 do 22:00, vás na elektrine stojí denne okolo 2,50 eur a viac. Ušetriť za prevádzku pritom môžete, keď si zaobstaráte vonkajšie žalúzie alebo rolety. Ako je to možné?

Purenitové boxy - najideálnejší variant pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií

Najideálnejšou možnosťou pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií je montáž do podomietkových purenitových boxov. Vďaka použitému materiálu purenitu a PIR izolácie sú vhodným riešením aj pre pasívne domy.

Ako sa udržiavajú, čistia horizontálne žalúzie?

Každý určite vie, že ak chce mať žalúzie krásne, a funkčné, je potrebné sa o ne starať. Ako ich ale vyčistiť rýchlo a bez obáv s poškodenia lamiel? Máme pre vás pár tipov a rád ako na to.

Kvalitné žalúzie a rolety vnesú do kancelárií komfort a pohodu

Pripravte nielen pre seba, ale aj pre svojich zamestnancov príjemné prostredie, ktoré na ne bude mať pozitívny vplyv a zdvihne ich kreativitu pomocou novej tieniacej techniky.