zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové palubovky: Aké zvoliť?

Plastové palubovky sú trendom, ktorý vzrastá na obľube a vytláča palubovky drevené. Dôvod je jasný, ľahko sa montujú, môžete si vybrať zo širokej ponuky farebných odtieňov a sú prakticky bezúdržbové.

Na rozdiel od drevenej varianty nevyžadujú pravidelné natieranie, sú vysoko odolné proti poškodeniu a sú farebne stále. Stačí ich len občas opláchnuť hadicou, ak sú špinavé. A čas, ktorý na údržbe ušetríte, môžete venovať sebe, alebo svojej rodine. Ale ako správne plastové palubovky vybrať?

Plastové palubovky vyberajte starostlivo tak, aby naozaj mali všetky požadované vlastnosti, ktoré zaručujú ich dlhú životnosť, farebnú stálosť a nulovú nutnosť údržby. Niektoré výrobky, lacno dovážané zo zahraničia síce upútajú pozornosť nízkou cenou, ale vo finále vyjdú finančne drahšie. Ich životnosť je totiž obmedzená, majú slabšie steny a nižšiu UV stabilitu, takže sa môžu skrútiť a vám nezostáva, než ich vymeniť za nové. Tieto lacnejšie produkty môžete použiť v interiéri, kde materiál nie je namáhaný prírodnými vplyvmi, ale von sa jedná o zbytočne nákladnú investíciu.

Starostlivo preto zvážte, kam budete materiál dávať a nenechajte sa zlákať nízkou cenou vo veľkých obchodných reťazcoch. Mäkké materiály, ktoré majú iba prefarbené plasty bez UV stabilizácie, čoskoro vyblednú, a nielen že prestanú byť odolné, ale tiež prestanú byť reprezentatívne. A to je škoda.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Plissé žalúzie - zoznámte se

Hľadali sme ideálne vnútorné tienenie, ktoré splní praktickú stránku (odrazenie svetla, súkromie...) a zároveň aj estetickú úlohu. Obe požiadavky s prehľadom plní moderné plissé. A presne o ňom bude dnešné rozprávanie. Prezradím vám všetko, čo som sa dočítala a zistila, plus ukážem, ako sme si ho vymerali a tesne pred odchodom na dovolenku aj stihli objednať.

Meníme vizuálnu identitu, kvalita zostáva

V roku 2021 boli 3 obchodné značky. Aby v tom bolo jasno, vznikla jedna identita.

Ako sa čistí moderná, látková tieniaca technika?

Vysávanie, utieranie prachu, čistenie, leštenie, sú činnosti, ktoré sa všeobecne netešia prílišnej popularite, avšak sú nevyhnutnou súčasťou bežného života. 

Kúpiť si žalúzie na internete alebo objednať montážnu firmu?

Trend on-line nakupovania zasiahol už aj oblasť predaja žalúzií.