zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové palubovky: Aké zvoliť?

Plastové palubovky sú trendom, ktorý vzrastá na obľube a vytláča palubovky drevené. Dôvod je jasný, ľahko sa montujú, môžete si vybrať zo širokej ponuky farebných odtieňov a sú prakticky bezúdržbové.

Na rozdiel od drevenej varianty nevyžadujú pravidelné natieranie, sú vysoko odolné proti poškodeniu a sú farebne stále. Stačí ich len občas opláchnuť hadicou, ak sú špinavé. A čas, ktorý na údržbe ušetríte, môžete venovať sebe, alebo svojej rodine. Ale ako správne plastové palubovky vybrať?

Plastové palubovky vyberajte starostlivo tak, aby naozaj mali všetky požadované vlastnosti, ktoré zaručujú ich dlhú životnosť, farebnú stálosť a nulovú nutnosť údržby. Niektoré výrobky, lacno dovážané zo zahraničia síce upútajú pozornosť nízkou cenou, ale vo finále vyjdú finančne drahšie. Ich životnosť je totiž obmedzená, majú slabšie steny a nižšiu UV stabilitu, takže sa môžu skrútiť a vám nezostáva, než ich vymeniť za nové. Tieto lacnejšie produkty môžete použiť v interiéri, kde materiál nie je namáhaný prírodnými vplyvmi, ale von sa jedná o zbytočne nákladnú investíciu.

Starostlivo preto zvážte, kam budete materiál dávať a nenechajte sa zlákať nízkou cenou vo veľkých obchodných reťazcoch. Mäkké materiály, ktoré majú iba prefarbené plasty bez UV stabilizácie, čoskoro vyblednú, a nielen že prestanú byť odolné, ale tiež prestanú byť reprezentatívne. A to je škoda.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Ako postupovať pri reklamácii?

Nákup na e-shopoch dnes už nie je nič neobvyklé. Je to lacné, rýchle a pohodlné. Problém nastáva v prípade, že tovar, ktorý ste si objednali, nezodpovedá vašim predstavám alebo je poškodený. Potom je na čase ho reklamovať. Ako na to?

Riadiaci systém Tahoma alebo Connexoon od Somfy?

Riadiť na diaľku vykurovanie domu, rozsvietenie svetiel, zamykanie a sťahovanie žalúzií a roliet je dnes ľahké. Stačí k tomu účinný riadiaci systém a šikovný mobilný telefón. V súčasnej dobe si môžete zaobstarať riadiace systémy Tahoma a Connexoon od Somfy. Premýšľate, ktorý z nich si vybrať? Pripravili sme pre vás zoznam výhod oboch systémov.

Užívajte si doma pohodu bez nepozvaných hostí

Ležíte na gauči, otvárate obľúbený časopis alebo napínavú knižku, vedľa seba osviežujúci drink. Tešíte sa na relax, ale zrazu okolo vás začne poletovať mucha a nie a nie zmiznúť a dať vám pokoj. Poznáte to? Vyzrejte na otravný hmyz s okennými a dvernými sieťami.

Ako postaviť bioklimatickú pergolu: sprievodca krok za krokom pre nadšencov DIY

Bioklimatické pergoly sa stali symbolom moderného a udržateľného vonkajšieho priestoru, ktorý dokáže ponúknuť nielen útočisko pred slnkom, ale aj príjemné miesto pre odpočinok v tieni. Pre tých z vás, ktorí preferujú kvalitné a dlhodobo udržateľné riešenia, prinášame sprievodcu stavbou bioklimatickej pergoly z hliníka, ktorá je súčasťou našej ponuky.