zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové palubovky sú záležitosťou modernej doby

Plastové palubovky sú modernou alternatívou k palubovkám dreveným. Vzhľadovo sa im spoľahlivo vyrovnajú a naviac majú skvelé vlastnosti, ako je dlhá životnosť a vysoká odolnosť voči UV žiareniu a plesniam, vďaka ktorým sa stávajú stále obľúbenejším variantom obkladu.  

Plastová palubovka je obklad, ktorý sa vyrába z odolného plastu, s fóliou, ktorá je dostupná hneď v 22 rôznych farebných odtieňoch. Môžete tak vsadiť na trendy pastelových odtieňov, metalickej či napr. obľúbenej drevenej imitácie od tmavého až po to najsvetlejšie drevo. Plastové palubovky je tak možné jednoducho zladiť s akýmkoľvek dizajnom.

Ľahká údržba a vysoké využitie

Plastové palubovky ale majú aj mnoho iných výhod, na rozdiel od drevených sa ľahko udržujú, umývajú sa vodou bežným saponátom a hodia sa ak do interiéru, tak do exteriéru. Môžete sa s nimi obložiť každú plochu fasády domu a to aj po jeho zateplení.

Sú určené pre obloženie strešných podhľadov a nad strešných konštrukcií, ale využijete ich aj v iných častiach stavby, napr. ako výplň dverí či obklad soklu. Môžete ich použiť aj pri problémoch s vlhkým murivom, ktoré pod nimi môžete bez problémov dýchať.

Odolné proti slnku aj škodcom

Plastové palubovky sú ľahké a môžu sa pochváliť vysokou odolnosťou proti agresívnym vplyvom počasia, poveternostným vplyvom aj škodcom. Vyrábajú sa s prvotriedneho PVC a vysoko kvalitnou UV stabilizovanou fóliou a preto sa nemusíte báť, že po nejakom čase na slnku stratí svoju farbu. Palubovky sú vyrábané z recyklovateľného plastu, takže nezamorujú prírodu odpadom. Ak sa ich rozhodnete vymeniť, recyklujú sa a znovu sa použijú.

Ako sa palubovky montujú?

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Dverná sieť – praktické a elegantné riešenie

Premýšľate, ako sa najlepšie ochrániť pre náletmi otravného hmyzu? Váš dom môžete vybaviť sieťami do okien a dverí, ktoré vás problémov jednoducho zbavia. A nemusíte sa báť, siete nemusia byť len nevzhľadné a nepraktické, v našej ponuke nájdete produkty z kvalitných materiálov, v rôzne farebných prevedeniach, ktoré váš domov naopak skrášlia!

Kde použiť japonské steny?

Počuli ste už o japonských stenách? Ak áno, tak je skvelé, že máte prehľad. A viete, že sa dajú použiť aj inam, než len k zatieneniu okien? Ak nie, tak si prečítajte nasledujúci článok.

Čím zatieniť strešné okná? Vyskúšajte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domy sú stavané s veľkým množstvom strešných okien v podkrovných miestnostiach a i tieto okná si zaslúžia svoj elegantný tieniaci doplnok. Túžite po modernom a dynamickom tieniacom prvku do strešných okien a klasické látkové rolety či žalúzie sa vám zdajú okukané? Vyskúšajte žalúzie plissé.

 

Riadiaci systém Tahoma alebo Connexoon od Somfy?

Riadiť na diaľku vykurovanie domu, rozsvietenie svetiel, zamykanie a sťahovanie žalúzií a roliet je dnes ľahké. Stačí k tomu účinný riadiaci systém a šikovný mobilný telefón. V súčasnej dobe si môžete zaobstarať riadiace systémy Tahoma a Connexoon od Somfy. Premýšľate, ktorý z nich si vybrať? Pripravili sme pre vás zoznam výhod oboch systémov.