zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové palubovky sú záležitosťou modernej doby

Plastové palubovky sú modernou alternatívou k palubovkám dreveným. Vzhľadovo sa im spoľahlivo vyrovnajú a naviac majú skvelé vlastnosti, ako je dlhá životnosť a vysoká odolnosť voči UV žiareniu a plesniam, vďaka ktorým sa stávajú stále obľúbenejším variantom obkladu.  

Plastová palubovka je obklad, ktorý sa vyrába z odolného plastu, s fóliou, ktorá je dostupná hneď v 22 rôznych farebných odtieňoch. Môžete tak vsadiť na trendy pastelových odtieňov, metalickej či napr. obľúbenej drevenej imitácie od tmavého až po to najsvetlejšie drevo. Plastové palubovky je tak možné jednoducho zladiť s akýmkoľvek dizajnom.

Ľahká údržba a vysoké využitie

Plastové palubovky ale majú aj mnoho iných výhod, na rozdiel od drevených sa ľahko udržujú, umývajú sa vodou bežným saponátom a hodia sa ak do interiéru, tak do exteriéru. Môžete sa s nimi obložiť každú plochu fasády domu a to aj po jeho zateplení.

Sú určené pre obloženie strešných podhľadov a nad strešných konštrukcií, ale využijete ich aj v iných častiach stavby, napr. ako výplň dverí či obklad soklu. Môžete ich použiť aj pri problémoch s vlhkým murivom, ktoré pod nimi môžete bez problémov dýchať.

Odolné proti slnku aj škodcom

Plastové palubovky sú ľahké a môžu sa pochváliť vysokou odolnosťou proti agresívnym vplyvom počasia, poveternostným vplyvom aj škodcom. Vyrábajú sa s prvotriedneho PVC a vysoko kvalitnou UV stabilizovanou fóliou a preto sa nemusíte báť, že po nejakom čase na slnku stratí svoju farbu. Palubovky sú vyrábané z recyklovateľného plastu, takže nezamorujú prírodu odpadom. Ak sa ich rozhodnete vymeniť, recyklujú sa a znovu sa použijú.

Ako sa palubovky montujú?

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako si vybrať vertikálne žalúzie?

Vertikálne žalúzie majú využitie predovšetkým pre väčšie plochy. Je to dané možnosťou použitia až do šírky 5,9 m a maximálnej plochy 12,5m2. Dnes už neplatí, že sa používajú len do kancelárií.

Výber spoľahlivého dodávateľa tieniacej techniky: návod na bezproblémový nákup

Chystáte sa zaobstarať do domu tienenie? Začínate hľadať vhodného dodávateľa, prezeráte e-shopy alebo hľadáte kamennú predajňu? Napísali sme článok, ktorý vám dá pár základných tipov, ako si správne vybrať a vyhnúť sa zbytočným komplikáciám alebo sklamaniam.

Netypické vertikálne žalúzie

Vertikálne žalúzie sú elegantné, ľahko sa udržujú a naviac sa hodia nielen pre väčšie presklené plochy, ale aj pre plochy atypické. Ak vám tento typ tienenia páči, môžete si ho nechať v podstate pre akékoľvek okno.

5 tipov, ako zariadiť detskú izbu

Pripravujete sa na rekonštrukciu existujúcej detskej izby, alebo sa sťahujete a premýšľate, ako najlepšie využiť nový priestor pre deti? Poradíme vám, na čo si dať pozor a ako miestnosť vybaviť, nech je izbička rajom pre vaše malé či odrastenejšie ratolesti.