zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové palubovky sú záležitosťou modernej doby

Plastové palubovky sú modernou alternatívou k palubovkám dreveným. Vzhľadovo sa im spoľahlivo vyrovnajú a naviac majú skvelé vlastnosti, ako je dlhá životnosť a vysoká odolnosť voči UV žiareniu a plesniam, vďaka ktorým sa stávajú stále obľúbenejším variantom obkladu.  

Plastová palubovka je obklad, ktorý sa vyrába z odolného plastu, s fóliou, ktorá je dostupná hneď v 22 rôznych farebných odtieňoch. Môžete tak vsadiť na trendy pastelových odtieňov, metalickej či napr. obľúbenej drevenej imitácie od tmavého až po to najsvetlejšie drevo. Plastové palubovky je tak možné jednoducho zladiť s akýmkoľvek dizajnom.

Ľahká údržba a vysoké využitie

Plastové palubovky ale majú aj mnoho iných výhod, na rozdiel od drevených sa ľahko udržujú, umývajú sa vodou bežným saponátom a hodia sa ak do interiéru, tak do exteriéru. Môžete sa s nimi obložiť každú plochu fasády domu a to aj po jeho zateplení.

Sú určené pre obloženie strešných podhľadov a nad strešných konštrukcií, ale využijete ich aj v iných častiach stavby, napr. ako výplň dverí či obklad soklu. Môžete ich použiť aj pri problémoch s vlhkým murivom, ktoré pod nimi môžete bez problémov dýchať.

Odolné proti slnku aj škodcom

Plastové palubovky sú ľahké a môžu sa pochváliť vysokou odolnosťou proti agresívnym vplyvom počasia, poveternostným vplyvom aj škodcom. Vyrábajú sa s prvotriedneho PVC a vysoko kvalitnou UV stabilizovanou fóliou a preto sa nemusíte báť, že po nejakom čase na slnku stratí svoju farbu. Palubovky sú vyrábané z recyklovateľného plastu, takže nezamorujú prírodu odpadom. Ak sa ich rozhodnete vymeniť, recyklujú sa a znovu sa použijú.

Ako sa palubovky montujú?

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Vonkajšie žalúzie: Ako udržiavať a čistiť vonkajšie žalúzie?

Vonkajšie žalúzie sú vhodné nielen pre moderné domy i byty. Ako však dosiahnuť, aby boli krásne a funkčné aj po niekoľkých rokoch používania? Dodržiavaním postupov predĺžite životnosť vonkajších žalúzií

Inteligentné tieniace systémy: budúcnosť domácej automatizácie

V dnešnej dobe, keď technológia neustále napreduje, sa inteligentné tienenie systémov stáva neoddeliteľnou súčasťou konceptu smart domovov. Produkty od popredného výrobcu Somfy, lídra v oblasti automatizovaných riešení pre domácnosti, znamenajú pre inteligentné tienenie systémov obrovský krok vpred. Sú synonymom pre inováciu a komfort, ktoré transformujú každodenný život.

PS2 - čo sa skrýva za touto skratkou? Skvelý pomocník v ochrane proti hmyzu!

Ako si zaistiť doma kľud a nemusieť pritom mať neustále zatvorené dvere a okná? Ideálnou voľbou pre ochranu proti hmyzu na veľké okná a posuvné dvere sú jednoznačne plisované siete.

 

Ako sa čistí moderná, látková tieniaca technika?

Vysávanie, utieranie prachu, čistenie, leštenie, sú činnosti, ktoré sa všeobecne netešia prílišnej popularite, avšak sú nevyhnutnou súčasťou bežného života.