zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové ploty: ako si vybrať ten správny?

Plastové ploty sú skvelou voľbou, sú pevné a trvanlivé, nestrácajú farbu a nemusíte sa o ne starať. Ale  nie je plot ako plot a nie všetky plastové ploty majú tieto príjemné vlastnosti. Ale ako si vybrať ten správny a nešliapnuť vedľa?

Krútenie  a strata farby

Nízka cena je príjemným prínosom, ale zvyčajne vás to vyjde drahšie. . Nájdete  lacné konkurenčné produkty vyrobené z recyklovaného materiálu na trhu. Na prvý pohľad vyzerajú rovnako, ale je to iný výrobok, ktorý nemá UV stabilizátory a nie je stabilný voči farbe. A čo je horšie, je menej trvanlivý a je  náchylný na  deformáciu tvaru. Takýto plot sa veľmi rýchlo skrúti  a vybledne. Materiál stojí viac a , čo na ňom ušetríte,to  zaplatíte viacej  na drahšie upevňovacie prvky (napr. Skrutky M6).

Krehkosť materiálu

Na trhu nájdete výrobky, ktoré nie sú vyrobené z čistého mäkkého PVC, ale z granúl, do ktorých sa pridávajú recyklované materiály. Profily majú tenšie steny a nízku UV stabilizáciu v zafarbených variantoch. To môže viesť k krehkosti materiálu, ktorý je preto náchylnejší na trhliny a deformáciu tvarov, stráca farbu a rýchlejšie doslúži.

Malý výber dekorov

Treťou nevýhodou lacných plastových profilov je, že sa zväčša dajú zohnať iba v bielej farbe. Dovážajú sa z Francúzska, Kanady alebo USA, ale nie sú zvyčajne priamo zastúpené, čo zvyšuje cenu, vedie k náročnejšej komunikácii a vo všeobecnosti  náročnejším procesom, ako sú  napríklad reklamácie.

Ako si  ich vybrať?

Pri výbere plastových plotov sa zamerajte na pôvod výrobku, z čoho je  materiál vyrobený a či má UV stabilizátory. Potom sa zamerajte na porovnanie cien, aby ste nekúpili zajaca v klobúku,  ale  krásny, funkčný plot, ktorý vám vydrží desaťročia.

Radi Vám  poradíme pri výbere plastového plotu.  A viac vás poinformujeme....  Neváhajte nás kontaktovať!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Sú vhodné žalúzie do vlhkého prostredia?

Snáď v každom dome či byte sa rieši táto otázka. V kúpeľni, práčovni či pri bazéne. V týchto miestnostiach je nesmierne vlhko ...

PS2 - čo sa skrýva za touto skratkou? Skvelý pomocník v ochrane proti hmyzu!

Ako si zaistiť doma kľud a nemusieť pritom mať neustále zatvorené dvere a okná? Ideálnou voľbou pre ochranu proti hmyzu na veľké okná a posuvné dvere sú jednoznačne plisované siete.

 

Kto mi poradí s výberom žalúzií a ďalšieho tienenia?

Na našom nákupnom portáli Labona.sk sme pre Vás vytvorili Radcu, ktorý Vám pomôže s výberom.

TOP 5 VÝHOD vonkajších žalúzií

Vonkajšie žalúzie sú nielen veľmi praktickým, ale aj elegantným prvkom, ktorý doladí celkový vzhľad domu. Okrem toho, že  určite spoľahlivo zatienia, majú aj mnoho iných výhod,vďaka ktorým v poslednej dobe získavajú na  popularite. Aké sú to výhody?