zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové ploty: ako si vybrať ten správny?

Plastové ploty sú skvelou voľbou, sú pevné a trvanlivé, nestrácajú farbu a nemusíte sa o ne starať. Ale  nie je plot ako plot a nie všetky plastové ploty majú tieto príjemné vlastnosti. Ale ako si vybrať ten správny a nešliapnuť vedľa?

Krútenie  a strata farby

Nízka cena je príjemným prínosom, ale zvyčajne vás to vyjde drahšie. . Nájdete  lacné konkurenčné produkty vyrobené z recyklovaného materiálu na trhu. Na prvý pohľad vyzerajú rovnako, ale je to iný výrobok, ktorý nemá UV stabilizátory a nie je stabilný voči farbe. A čo je horšie, je menej trvanlivý a je  náchylný na  deformáciu tvaru. Takýto plot sa veľmi rýchlo skrúti  a vybledne. Materiál stojí viac a , čo na ňom ušetríte,to  zaplatíte viacej  na drahšie upevňovacie prvky (napr. Skrutky M6).

Krehkosť materiálu

Na trhu nájdete výrobky, ktoré nie sú vyrobené z čistého mäkkého PVC, ale z granúl, do ktorých sa pridávajú recyklované materiály. Profily majú tenšie steny a nízku UV stabilizáciu v zafarbených variantoch. To môže viesť k krehkosti materiálu, ktorý je preto náchylnejší na trhliny a deformáciu tvarov, stráca farbu a rýchlejšie doslúži.

Malý výber dekorov

Treťou nevýhodou lacných plastových profilov je, že sa zväčša dajú zohnať iba v bielej farbe. Dovážajú sa z Francúzska, Kanady alebo USA, ale nie sú zvyčajne priamo zastúpené, čo zvyšuje cenu, vedie k náročnejšej komunikácii a vo všeobecnosti  náročnejším procesom, ako sú  napríklad reklamácie.

Ako si  ich vybrať?

Pri výbere plastových plotov sa zamerajte na pôvod výrobku, z čoho je  materiál vyrobený a či má UV stabilizátory. Potom sa zamerajte na porovnanie cien, aby ste nekúpili zajaca v klobúku,  ale  krásny, funkčný plot, ktorý vám vydrží desaťročia.

Radi Vám  poradíme pri výbere plastového plotu.  A viac vás poinformujeme....  Neváhajte nás kontaktovať!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Ako vybrať tieniacu techniku? 2. diel

Či sa rozhodneme pre interiérovú alebo exteriérovú tieniacu techniku, to sa odvíja od našich potrieb a požiadaviek, ktoré na tienenie kladieme. Interiérová tieniaca technika je elegantným a predovšetkým funkčným doplnkom interiéru.

Aký druh tienenia je najvhodnejší do detskej izby?

Pri zariaďovaní detskej izby sa sústredíme najmä na farbu stien a nábytku a často zabúdame na kvalitné tienenie. A to je chyba, pretože možnosť regulácie svetla je pre denné aktivity i kvalitný spánok dieťaťa nevyhnutná. Na výber máme z niekoľkých druhov záclon, roliet alebo žalúzií. Ako vybrať tie správne?

Moderné plastové palubovky alebo klasické drevené obklady?

Plastové palubovky sú modernou alternatívou ku klasickému prevedeniu z drevených obkladov. Využijete ich na fasádach domov, strešné podbitie alebo obloženie vikierov a obloženie schodov. V čom sú lepšie?

Ako vyčistiť žalúzie?

Pravidelnou údržbou žalúzií nielen predlžujete životnosť vášmu tieneniu, ale aj zabraňujete víreniu prachu a možným dýchacím ťažkostiam. Čistenie žalúzií nemusí byť horor - prečítajte si naše rady, ako čo najefektívnejšie žalúzie čistiť a uľahčite si prácu.