zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové ploty: ako si vybrať ten správny?

Plastové ploty sú skvelou voľbou, sú pevné a trvanlivé, nestrácajú farbu a nemusíte sa o ne starať. Ale  nie je plot ako plot a nie všetky plastové ploty majú tieto príjemné vlastnosti. Ale ako si vybrať ten správny a nešliapnuť vedľa?

Krútenie  a strata farby

Nízka cena je príjemným prínosom, ale zvyčajne vás to vyjde drahšie. . Nájdete  lacné konkurenčné produkty vyrobené z recyklovaného materiálu na trhu. Na prvý pohľad vyzerajú rovnako, ale je to iný výrobok, ktorý nemá UV stabilizátory a nie je stabilný voči farbe. A čo je horšie, je menej trvanlivý a je  náchylný na  deformáciu tvaru. Takýto plot sa veľmi rýchlo skrúti  a vybledne. Materiál stojí viac a , čo na ňom ušetríte,to  zaplatíte viacej  na drahšie upevňovacie prvky (napr. Skrutky M6).

Krehkosť materiálu

Na trhu nájdete výrobky, ktoré nie sú vyrobené z čistého mäkkého PVC, ale z granúl, do ktorých sa pridávajú recyklované materiály. Profily majú tenšie steny a nízku UV stabilizáciu v zafarbených variantoch. To môže viesť k krehkosti materiálu, ktorý je preto náchylnejší na trhliny a deformáciu tvarov, stráca farbu a rýchlejšie doslúži.

Malý výber dekorov

Treťou nevýhodou lacných plastových profilov je, že sa zväčša dajú zohnať iba v bielej farbe. Dovážajú sa z Francúzska, Kanady alebo USA, ale nie sú zvyčajne priamo zastúpené, čo zvyšuje cenu, vedie k náročnejšej komunikácii a vo všeobecnosti  náročnejším procesom, ako sú  napríklad reklamácie.

Ako si  ich vybrať?

Pri výbere plastových plotov sa zamerajte na pôvod výrobku, z čoho je  materiál vyrobený a či má UV stabilizátory. Potom sa zamerajte na porovnanie cien, aby ste nekúpili zajaca v klobúku,  ale  krásny, funkčný plot, ktorý vám vydrží desaťročia.

Radi Vám  poradíme pri výbere plastového plotu.  A viac vás poinformujeme....  Neváhajte nás kontaktovať!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Nakúpte si žalúzie a rolety na mieru z bezpečia domova

Málokto sa v tomto období cítí komfortne v prítomnosti cudzích osôb. Neradi chodíte nakupovať, vyhýbate sa kontaktu, snažíte sa chrániť zdravie naše a našich najbližších. Vďaka e-shopu Labona.sk nemusíte čakať na ukončenie karantény, môžete i v tejto situácii nakúpiť potrebné tienenie z bezpečia domova.

Ako si vybrať horizontálne žalúzie?

Horizontálne žalúzie ideálne vyberajte podľa toho, aké máte okno. Plastové, drevené a hliníkové okná totiž majú svoj typický vzhľad - a nie každá žalúzia na nich vyzerá dobre.

Čo to je Plisé? Naozaj nejde o papierové žalúzie

Skladané látkové žalúzie Plisse Váš interiér zútulní, doplní o moderné a elegantné prvky s viacerými možnosťami. Plisse materiály obsahujú sklené vlákno, ktoré uvítajú najmä alergici.

Čím zatieniť strešné okná? Vyskúšajte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domy sú stavané s veľkým množstvom strešných okien v podkrovných miestnostiach a i tieto okná si zaslúžia svoj elegantný tieniaci doplnok. Túžite po modernom a dynamickom tieniacom prvku do strešných okien a klasické látkové rolety či žalúzie sa vám zdajú okukané? Vyskúšajte žalúzie plissé.