zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové ploty: ako si vybrať ten správny?

Plastové ploty sú skvelou voľbou, sú pevné a trvanlivé, nestrácajú farbu a nemusíte sa o ne starať. Ale  nie je plot ako plot a nie všetky plastové ploty majú tieto príjemné vlastnosti. Ale ako si vybrať ten správny a nešliapnuť vedľa?

Krútenie  a strata farby

Nízka cena je príjemným prínosom, ale zvyčajne vás to vyjde drahšie. . Nájdete  lacné konkurenčné produkty vyrobené z recyklovaného materiálu na trhu. Na prvý pohľad vyzerajú rovnako, ale je to iný výrobok, ktorý nemá UV stabilizátory a nie je stabilný voči farbe. A čo je horšie, je menej trvanlivý a je  náchylný na  deformáciu tvaru. Takýto plot sa veľmi rýchlo skrúti  a vybledne. Materiál stojí viac a , čo na ňom ušetríte,to  zaplatíte viacej  na drahšie upevňovacie prvky (napr. Skrutky M6).

Krehkosť materiálu

Na trhu nájdete výrobky, ktoré nie sú vyrobené z čistého mäkkého PVC, ale z granúl, do ktorých sa pridávajú recyklované materiály. Profily majú tenšie steny a nízku UV stabilizáciu v zafarbených variantoch. To môže viesť k krehkosti materiálu, ktorý je preto náchylnejší na trhliny a deformáciu tvarov, stráca farbu a rýchlejšie doslúži.

Malý výber dekorov

Treťou nevýhodou lacných plastových profilov je, že sa zväčša dajú zohnať iba v bielej farbe. Dovážajú sa z Francúzska, Kanady alebo USA, ale nie sú zvyčajne priamo zastúpené, čo zvyšuje cenu, vedie k náročnejšej komunikácii a vo všeobecnosti  náročnejším procesom, ako sú  napríklad reklamácie.

Ako si  ich vybrať?

Pri výbere plastových plotov sa zamerajte na pôvod výrobku, z čoho je  materiál vyrobený a či má UV stabilizátory. Potom sa zamerajte na porovnanie cien, aby ste nekúpili zajaca v klobúku,  ale  krásny, funkčný plot, ktorý vám vydrží desaťročia.

Radi Vám  poradíme pri výbere plastového plotu.  A viac vás poinformujeme....  Neváhajte nás kontaktovať!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Získajte komfortné prostredie v podkroví vďaka tieneniu strešných okien

Jar je v plnom rozpuku, príroda sa prebudila k novému životu a pomaly sa blíži k letu.  Nastal najvyšší čas, kedy začať riešiť ochranu podkrovia pred prehriatím a prudkým slniečkom.

Správna údržba vonkajšieho tienenia?

Leto je už v diaľke, ale vonkajšie teploty sú stále priaznivé. Tak prečo ich nevyužiť na údržbu vašej tieňiacej techniky? Potom, ako nám celé leto krásne tienili, zaslúžia si, aby sa umyli od prachu, peľu a znečistenia hmyzom. Prečítajte si naše pokyny na údržbu  jednotlivých typov tienenia.

Ako vymeniť stranu ovládania horizontálnej žalúzie HIT?

Máte obavy, či správne zvolíte stranu ovládania pri horizontálnych žalúziach? Alebo sa vám dokonca už stalo, že ste pri objednaní zadali nesprávnu stranu a teraz vám ovládacia retiazka na zvolenej strane nevyhovuje? Nevešajte hlavu, tento problém dokážete jednoducho doma svojpomocne napraviť.

Hľadáte netradičnú originálnu tieniacu variantu pre vaše okná? Zvoľte plissé!

Plissé je vhodné ako pre klasické tak pre atypické okná, strešné okná i zimné záhrady.
Široká ponuka farieb, vzorov a potlačí zaisťuje využitie nielen v moderných budovách, ale aj v rodinných domoch