zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Plastové ploty: ako si vybrať ten správny?

Plastové ploty sú skvelou voľbou, sú pevné a trvanlivé, nestrácajú farbu a nemusíte sa o ne starať. Ale  nie je plot ako plot a nie všetky plastové ploty majú tieto príjemné vlastnosti. Ale ako si vybrať ten správny a nešliapnuť vedľa?

Krútenie  a strata farby

Nízka cena je príjemným prínosom, ale zvyčajne vás to vyjde drahšie. . Nájdete  lacné konkurenčné produkty vyrobené z recyklovaného materiálu na trhu. Na prvý pohľad vyzerajú rovnako, ale je to iný výrobok, ktorý nemá UV stabilizátory a nie je stabilný voči farbe. A čo je horšie, je menej trvanlivý a je  náchylný na  deformáciu tvaru. Takýto plot sa veľmi rýchlo skrúti  a vybledne. Materiál stojí viac a , čo na ňom ušetríte,to  zaplatíte viacej  na drahšie upevňovacie prvky (napr. Skrutky M6).

Krehkosť materiálu

Na trhu nájdete výrobky, ktoré nie sú vyrobené z čistého mäkkého PVC, ale z granúl, do ktorých sa pridávajú recyklované materiály. Profily majú tenšie steny a nízku UV stabilizáciu v zafarbených variantoch. To môže viesť k krehkosti materiálu, ktorý je preto náchylnejší na trhliny a deformáciu tvarov, stráca farbu a rýchlejšie doslúži.

Malý výber dekorov

Treťou nevýhodou lacných plastových profilov je, že sa zväčša dajú zohnať iba v bielej farbe. Dovážajú sa z Francúzska, Kanady alebo USA, ale nie sú zvyčajne priamo zastúpené, čo zvyšuje cenu, vedie k náročnejšej komunikácii a vo všeobecnosti  náročnejším procesom, ako sú  napríklad reklamácie.

Ako si  ich vybrať?

Pri výbere plastových plotov sa zamerajte na pôvod výrobku, z čoho je  materiál vyrobený a či má UV stabilizátory. Potom sa zamerajte na porovnanie cien, aby ste nekúpili zajaca v klobúku,  ale  krásny, funkčný plot, ktorý vám vydrží desaťročia.

Radi Vám  poradíme pri výbere plastového plotu.  A viac vás poinformujeme....  Neváhajte nás kontaktovať!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Krivý chod žalúzií alebo zlého naklápania lamiel? Poradíme, ako to vyriešiť

Pripravili sme pre vás ďalšie dva jednoduché postupy na opravu dvoch nejčastějších porúch interiérových žalúzií, krivého chodu a zlého naklápanie lamiel.Opravy nie sú zložité a nepotrebujete k nim žiadne špeciálne náradie. K oprave vám postačí vybavenie domácnosti.

Ako vymerať podomietkové purenitové boxy pre vonkajšie žalúzie?

Purenitové boxy sú nielen najideálnejší variant pre podomietkové vonkajšie žalúzie, ale aj jeden z najjednoduchších produktov na vymeranie. Vďaka jednoduchému vymeraniu sú vhodným produktom pre objednanie práve na e-shope.

Čistenie látkových roliet: Vaše rolety budú zase ako nové

Zaobstarali ste si domov látkovú roletu a tušíte, že je potrebné sa o ňu raz za čas postarať, aby vám dlhšie vydržala a stále vyzerala ako pri kúpe. Je to tak. Aj o látkovú roletu je potreba sa starať, aj keď vás upokojíme, nemusí to byť veľmi často a rozhodne to nie je nijako náročné.

Tepelná stabilita budov - tieniaca technika (2. diel)

A máme tu ďalší diel zo série článkov od pána inžiniera architekta Petra Brandejského. V tejto časti preberieme štandardy bývania, možnosti pre zlepšenie tepelnej stability a ďalšie. Tak sa pustite do čítania...