zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Potrebujete niečo schovať alebo oddeliť? Vsaďte na modernú japonskú stenu

Každý z nás občas vo svojom byte rieši, ako čo najefektívnejšie oddeliť alebo predĺžiť veľké miestnosti, prípadne ako zakryť kúty, do ktorých nechcete aby bolo vidieť. Ako to vyriešiť, ak sa jedná o prechodnú dobu? Čo ak stavba priečky sa nakoniec ukáže ako zbytočná, alebo si to v prenajatom byte nemôžete dovoliť? Potom vsaďte na japonskú stenu.

Posuvná japonská stena sa hodí nielen pre zatienenie okien, využijete ju aj pre optické oddelenie miestností, namiesto dverí do skrine, či pre zakrytie úložných priestorov a špajzí. Japonská stena sa naviac veľmi ľahko montuje, stačí ju primontovať pomocou držiaku do steny alebo do stropu, s tím, že veľkosť a počet držiakov sa odvíja od šírky japonskej steny a od zvoleného typu horného nosného profilu. Profil môže mať 2 až 5 drážok. Naviac zásah do steny alebo do stropu je takmer minimálny – po zrušení steny stačí diery zasadrovať a vymaľovať.

Ako zistiť správny rozmer pre objednávku?

Rozmer šírky a výšky zistíme jednoducho – pri uchytení od stropu meriame skutočnú šírku otvoru alebo požadovaného úseku, ktorý chceme oddeliť. Od nameranej hodnoty odporúčame odpočítať 10 mm. Ak bude stena montovaná pred otvor s uchytením do steny, meriame šírku, ktorú požadujeme oddeliť. Ak priestory dovolia sťahovanie panelov mimo plochu, je možné objednať širší nosný profil než je požadovaná šírka zatienenia. Táto požiadavka je potrebné konzultovať s dodávateľom.      

Ako zmeriame výšku?

Výšku steny meriame vrátane horného nosného profilu a záťažovej lišty panelu. Záťažová lišta na panelu zaisťuje látku vypnutú a bez krátenia. Od nameranej hodnoty odporúčame odpočítať 30 – 50mm. Je to z dôvodu prípadnej krivosti stropu alebo podlahy. Je potrebné, aby panel voľne visel a zeme sa nedotýkal.

Vďaka širokej ponuke látok a možností ich ľubovoľne kombinovať na jednotlivých paneloch, poslúži stena aj ako dekorácia. Japonské steny majú aj niekoľko možností sťahovania a spôsobov ovládania. Stačí ich len v ponuke zvoliť, ktorá bude pre vás najviac praktická.

Skombinujte si priestor jednoducho a bez veľkého stavebného zásahu.

Mohlo by vás tiež zaujímať:



Výber spoľahlivého dodávateľa tieniacej techniky: návod na bezproblémový nákup

Chystáte sa zaobstarať do domu tienenie? Začínate hľadať vhodného dodávateľa, prezeráte e-shopy alebo hľadáte kamennú predajňu? Napísali sme článok, ktorý vám dá pár základných tipov, ako si správne vybrať a vyhnúť sa zbytočným komplikáciám alebo sklamaniam.

Ako zatieniť francúzske okná?

Francúzske okná sú krásne, veľké a vďaka nim máme v dome veľa svetla a pocit väčšieho prepojenia s okolitým svetom. Niektorí ľudia však také šťastie na situovanie svojho domu nemajú a stretávajú sa tak s občasným nazeraním okoloidúcich ľudí po ulici. Pre takéto prípady máme veľa možností, ako francúzske okná zatieniť a môcť si užiť súkromie a pohodu sami alebo v rodinnom kruhu.

Rolety vs. žalúzie - chcete v tom mať jasno?

Tiež si pletiete rolety a žalúzie? Pripadá vám, že je to jedno a to isté? Vysvetlíme Vám, aké typy roliet sú a aké sú ich výhody oproti klasickým žalúziám.

Čím zatieniť strešné okná? Vyskúšajte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domy sú stavané s veľkým množstvom strešných okien v podkrovných miestnostiach a i tieto okná si zaslúžia svoj elegantný tieniaci doplnok. Túžite po modernom a dynamickom tieniacom prvku do strešných okien a klasické látkové rolety či žalúzie sa vám zdajú okukané? Vyskúšajte žalúzie plissé.