zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Potrebujete niečo schovať alebo oddeliť? Vsaďte na modernú japonskú stenu

Každý z nás občas vo svojom byte rieši, ako čo najefektívnejšie oddeliť alebo predĺžiť veľké miestnosti, prípadne ako zakryť kúty, do ktorých nechcete aby bolo vidieť. Ako to vyriešiť, ak sa jedná o prechodnú dobu? Čo ak stavba priečky sa nakoniec ukáže ako zbytočná, alebo si to v prenajatom byte nemôžete dovoliť? Potom vsaďte na japonskú stenu.

Posuvná japonská stena sa hodí nielen pre zatienenie okien, využijete ju aj pre optické oddelenie miestností, namiesto dverí do skrine, či pre zakrytie úložných priestorov a špajzí. Japonská stena sa naviac veľmi ľahko montuje, stačí ju primontovať pomocou držiaku do steny alebo do stropu, s tím, že veľkosť a počet držiakov sa odvíja od šírky japonskej steny a od zvoleného typu horného nosného profilu. Profil môže mať 2 až 5 drážok. Naviac zásah do steny alebo do stropu je takmer minimálny – po zrušení steny stačí diery zasadrovať a vymaľovať.

Ako zistiť správny rozmer pre objednávku?

Rozmer šírky a výšky zistíme jednoducho – pri uchytení od stropu meriame skutočnú šírku otvoru alebo požadovaného úseku, ktorý chceme oddeliť. Od nameranej hodnoty odporúčame odpočítať 10 mm. Ak bude stena montovaná pred otvor s uchytením do steny, meriame šírku, ktorú požadujeme oddeliť. Ak priestory dovolia sťahovanie panelov mimo plochu, je možné objednať širší nosný profil než je požadovaná šírka zatienenia. Táto požiadavka je potrebné konzultovať s dodávateľom.      

Ako zmeriame výšku?

Výšku steny meriame vrátane horného nosného profilu a záťažovej lišty panelu. Záťažová lišta na panelu zaisťuje látku vypnutú a bez krátenia. Od nameranej hodnoty odporúčame odpočítať 30 – 50mm. Je to z dôvodu prípadnej krivosti stropu alebo podlahy. Je potrebné, aby panel voľne visel a zeme sa nedotýkal.

Vďaka širokej ponuke látok a možností ich ľubovoľne kombinovať na jednotlivých paneloch, poslúži stena aj ako dekorácia. Japonské steny majú aj niekoľko možností sťahovania a spôsobov ovládania. Stačí ich len v ponuke zvoliť, ktorá bude pre vás najviac praktická.

Skombinujte si priestor jednoducho a bez veľkého stavebného zásahu.

Mohlo by vás tiež zaujímať:



Krivý chod žalúzií alebo zlého naklápania lamiel? Poradíme, ako to vyriešiť

Pripravili sme pre vás ďalšie dva jednoduché postupy na opravu dvoch nejčastějších porúch interiérových žalúzií, krivého chodu a zlého naklápanie lamiel.Opravy nie sú zložité a nepotrebujete k nim žiadne špeciálne náradie. K oprave vám postačí vybavenie domácnosti.

Ako jednoducho ušetríte na žalúziách? Zamerajte a namontujte si ich sami

V cene okenného tienenia je okrem materiálu zahrnutá tiež doprava, zameranie okna alebo montáž. Ak teda chcete na tienení ušetriť, bežte do e-shopu, kúpte si iba samotnú žalúziu či roletu a o zameranie a montáž sa postarajte sami. Vystačíte si so základným náradím, s dostupnými návodmi to zvládnete aj bez predchádzajúcich skúseností a ušetríte vďaka tomu od niekoľkých desiatok až po stovky eur.

 

 

Porovnanie vonkajších žalúzií a roliet - ktoré vybrať?

Poďme sa v tomto článku pozrieť na ďalšiu často diskutovanú tému pri výbere tieniacej techniky. Tentoraz sa pozrieme na rozdiely medzi vonkajšími žalúziami a roletami.

 

 

Vonkajšie žalúzie: perfektný izolant tepla i zvuku

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz...