zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Prečo ľudia objednávajú tieniacu techniku? 1. diel: Horizontálne žalúzie

Aké sú najčastejšie dôvody pre nákup tienenia? Prekvapivo to nie je slnečný svit, ale hlavne ochrana súkromia – nechceme aby náš nerušili okoloidúci za oknami, alebo susedia. Aké sú ďalšie dôvody? A aký typ tienenia si zákazníci najčastejšie nakupujú?

Ochrana súkromia hraje pri výbere tieniacej technicky primárnu rolu. V dnešnej dobe je ale taktiež nie menej dôležitý vzhľad celého interiéru a práve tienenie môže byť často veľmi dôležitým prvkom, ktorý doladí celkový rád. Trendom dnešnej doby je taktiež použiť tienenie pre oddelenie miestnosti v detských izbách, pre oddelenie pracovne a spálne.

Tienenie vám poslúži taktiež, ak chcete niečo schovať, šatník alebo nie veľmi pekné police, v ktorých máte všetko možné, ale dvere nie je možné do týchto priestorov umiestniť. Ďalším neoddeliteľným dôvodom, prečo si zakúpiť tienenie, je zabránenie priamemu prieniku slnečných lúčov do interiéru. Nadmerný slnečný svit nás ruší pri pozeraní televízie, pri spánku našich detí a náš samotných. Kvalitné tienenie taktiež účinne zabráni prehriatiu interiéru.

 

Najobľúbenejší produkt? Horizontálne žalúzie

Ako tieniacu techniku ľudia najčastejšie objednávajú? Prekvapivo v domácnostiach dlhodobo kraľujú horizontálne žalúzie. Majú celú radu skvelých vlastností, predávajú sa do plastových, drevených okien aj Eurookien a naviac sa veľmi ľahko zamerajú a montujú. A okrem toho sú cenovo dostupné pre každého.

Standard versus celo-tieniace prevedenie

Najpoužívanejší horizontálne žalúzie sú s klasickým rovným horným profilom, u nás označované ako Horizontálne žalúzie HIT 1, ktoré sa dajú nakúpiť v prevedení štandard alebo celo-tieniace.

Pri celo-tieniacom prevedení majú žalúzie viac lamiel a po ich stranách menšie oká, ktorými vedie silonové vedení a do interiéru sa tak týmito dierami nedostáva toľko slnečných lúčov. Tieto žalúzie objednávajú zákazníci najviac v základnom bielom prevedení, ale stále viac ľudí tieto žalúzie ladí s dizajnom interiéru, čomu odpovedá rozšírenie ponuky o viac farieb lamiel aj profilovů.

Medzisklenné žalúzie do starobylých interiérov

Do starších typov okien si zákazníci často objednávajú horizontálne žalúzie medzi sklá alebo na tyčku a tiahlo. Tento typ žalúzií bol v predaji ako prvý a stále sa nakupuje. V dnešnej dobe sa totiž radi vraciame k doplnkom z doby našich babičiek a tak aj niektoré bývanie vybavujeme alebo si stále dokupujeme drevené okna, do ktorých nakupujeme žalúzie.

Ich farebná škála sa nakupuje v dekoru dreva, aby doladila celkový design interiéru. Do tretice sa naviac objednávajú prírodné drevené žalúzie, ktoré majú šírku lamiel 25 alebo 50 mm.

Drevené žalúzie alebo minimalizmus?

Za dobu ich predaja sme zistili, že drevené žalúzie s lamelou 25 mm si nakupujú zákazníci do interiéru, kde vládne drevo, a chcú docieliť jemného dizajnu v oknách. Lamela 50 mm je pre masívnejší vzhľad interiéru, ale viac je využívaná ako zakrývacia žalúzia, ktorá schová nie moc pekný bojler, sušičku, pračku a ďalšie potrebné veci v byte alebo dome. Pre minimalistické bývanie či bývanie v priemyslovom štýle je možné okná vybaviť horizontálnymi žalúziami ovládanými slnečnou energiou, žalúziami Energy.

Obľúbené aj pre ľahkú údržbu

Ako na čistenie horizontálnych žalúzii? Údržba horizontálnych žalúzii aj tých drevených nie je nijako náročná. Určite viete, že sa v žalúziách udržuje najviac prachu a preto je dôležité pravidelné čistenie tak ako u kobercov či podláh.

Pri bežnom upratovaní domácnosti stačí lamely naklopiť a použiť prachovku. Žalúzie utierajte v smeru sklopenia, aby ste nepoškodili lamely či iné krehké časti. Ak nemáte prachovku alebo vám nerobí dobre, postačí vám aj vysávač, u ktorého znížite výkon na minimum a žalúzie jednoducho prejdete hadicou s prachovým nástavcom.

Ak vám žalúzie slúžia v kuchyni, de sa usadzuje mastnota, žalúzie utrite vlhkou hubičkou namočenou v jarovej alebo mydlovej vode. Ak umiestnite žalúzie do vlhkej miestnosti a objaví sa na nich pleseň, použite domáci ocot, ktorý zriedite s vodou. Žalúzie opäť ošetrite touto jednoduchou zmesou, ktorú používali naše babičky. Hliníkové lamely a ostatní komponenty sú krehké a prudkým zachádzaním by ste ich mohli poškodiť. Preto buďte opatrný a trpezlivý.

       

 
 

   

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Petra Šenková




Bioklimatická pergola - novinka pre vašu záhradu

Trávite veľa času na záhrade alebo na terase? Sedávate radi so svojou rodinou alebo s priateľmi vonku, ale nebaví vás, keď vám plány kazí počasie? Potom je pre vás bioklimatická pergola ideálnym riešením. Aké sú jej prednosti?

Žalúzie deň a noc

Názov žalúzie deň a noc sa síce veľa používa, ale nejedná sa o správne označenie. Aj napriek pruhovemu dizajnu, vďaka ktorému tienenie naozaj pripomína žalúzie, sa typovo jedná o rolety. 

Aké sú hlavné rozdiely pergoly ARTOSI v porovnaní s konkurenčnými bioklimatickými pergolami?

Počas minulého roka sme mali možnosť zúčastniť sa na 3 veľkých veľtrhoch a tak si prejsť viac konkurenčných pergol. Článok nemá slúžiť na hanobenie cudzích produktov, ale na zdôraznenie výhod a kladv pergoly ARTOSI. Ak sa chystáte na kúpu bioklimatickej pergoly na vašu terasu a plánujete si prejsť viac predajcov, zamerajte sa na nasledujúce body.