zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Prečo si vybrať látkové tienenie?

Nebavia Vás už klasické žalúzie? Uprednostnili by ste skôr niečo elegantného a moderného pre Vaše okná? Potom by ste nemali prehliadať látkové tienenie. Vzhľadom k širokej ponuke typov, či už sú to látkové rolety, plisé alebo japonské posuvné steny môžete zatieniť či predeliť akýkoľvek priestor. Samozrejmosťou je už aj látkové tienenie pre Vaše strešné okná.

Pokiaľ Vás nudí jednoduchosť, zatúžili ste po zmene a v živote uprednostňujete originalitu, potom si určite vyberiete z ponuky látok so vzormi. Nájdete tu kvety, pruhy, špirály, kocky, bodky či ďalšie motívy. A ak predsa len uvítate klasiku, môžete zvoliť jednofarebnú látku.

Aké sú však najväčšie výhody látkového tienenia? Keď opomenieme vzhľad a jednoduché ovládanie, tak si sami zvolíte, koľko svetla si do miestnosti chcete nechať vstúpiť. Látky majú totiž rôznu gramáž, priepustnosť, odrazenie a pohltenie svetla. Môžete teda vymeniť klasické záclony alebo sa vďaka úplne zatemňujícím látkam s termoizolačnou vrstvou postarať o ničím nerušený spánok.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Horizontálne žalúzie alebo látkové rolety?

Je to veľmi často preberaná téma. Ak zvažujete vnútorné zatienenie okien, toto sú dva najčastejšie volené varianty. Aké sú ich výhody?

 

 

Tepelná stabilita budov – tienenie a orientácia stavby (3. diel)

A je tu ďalší diel zo seriálu o tepelnej a svetelnej stabilite budov od pána Ing. arch. Petra Brandejského. Tentoraz zameraný na tienenie a orientáciu stavby. Tak sa pustite do čítania...

 

Sú vhodné žalúzie do vlhkého prostredia?

Snáď v každom dome či byte sa rieši táto otázka. V kúpeľni, práčovni či pri bazéne. V týchto miestnostiach je nesmierne vlhko ...

Plastové ploty: ako si vybrať ten správny?

Plastové ploty sú skvelou voľbou, sú pevné a trvanlivé, nestrácajú farbu a nemusíte sa o ne starať. Ale  nie je plot ako plot a nie všetky plastové ploty majú tieto príjemné vlastnosti. Ale ako si vybrať ten správny a nešliapnuť vedľa?