zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Prečo zaobstarať plastový plot?

Mám radšej drevo. Neznášam plastové výrobky. Drevo je živé, plast je mŕtvy. Už ste niekedy počuli podobné vety? Určite áno. Ja súhlasím tiež. Teraz sa na to pozrieme trošku z iného uhla. Keď vyberáte plot okolo svojho domu, čo je pre vás dôležité? Súkromie, obstarávacia cena, bezpečnosť, vzhľad plotu, údržba ... Tieto a ďalšie motívy sú dôležité pri rozhodovaní, aký plot zvolíte.

Komu sa chce každé 2-3 roky natierať drevený plot?

Zásadný rozdiel medzi dreveným a plastovým plotom spočíva v pravidelnej údržbe. Kým na plastový plot nemusíte ani pomyslieť, drevený plot musíte raz za 2-3 roky ošetriť, čo zaberie veľa času.

Najskôr musíte plot rozobrať, aby ste sa dostali medzi plániky. Starý náter musíte odstrániť, buď hoblíkom, alebo teplovzdušnou pištoľou. Potom musíte plot dôkladne natrieť lazurovacím alebo krycím náterom, podľa toho, v akom je plot stavu a čo u neho chcete zdôrazniť

Predtým, než plot môžete znovu zmontovať, musia poriadne uschnúť. Údržba sa tak natiahne na celý víkend. Ruku na srdce, je to práca, z ktorej by mal byť človek nadšený? Ak je odpoveď áno, tak už ďalej nečítajte J

Nebude ten plastový plot moc drahý?

Častou obavou je tiež výška obstarávacích nákladov. Cena plastového poľa v rozmere 2x1m sa pohybuje okolo 69 Eur v bielej farbe a 138 Eur v prípade dekorov dreva a RAL farieb.

Cena je síce o niečo vyššia ako v prípade dreveného plotu, ale časom sa zníži. Keď do porovnania pripočítate náklady, lazúrovací lak, krycí lak, teplovzdušnú pištoľ, ale aj váš čas a energiu, výsledná cena sa naopak zníži.

Plastové ploty stačí len raz za čas opláchnuť hadicou, ak sú špinavé

Aké sú najčastejšie otázky pred kúpou plastového plotu?

  1. Ako dlho plastový plot vydrží? Prvé plastové ploty sa namontovali v deväťdesiatych rokoch a ešte stále nepotrebujú vymeniť.
  2. Nestratí plastový plot svoju farbu? Nestratí. Plastové ploty majú UV stabilizátory, vďaka ktorým vyzerajú stále rovnako.
  3. Čo všetko plastový plot vydrží? Plastový plot nekoroduje, nehnije. Vietor, voda, slnko ani mráz mu nijako nevadí.
  4. Aké farby a dekory môžem vyberať? Drevo-dekorov je 35. Pastelových a metalických farieb je 20, takže si vyberie každý.
  5. Bude plastový plot dostatočne pevný? Do každého pozdĺžnika sa pridáva jekl ako výstuha. Plastové plániky sú z tvrdeného PVC. Na prekopnutie, ohnutie alebo zničenie by bolo treba demoličné náradie.
  6. Mám svoje stĺpiky a potrebujem len plotové polia a k tomu každý iných rozmerov, pôjde to? Plotové pole si môže každý objednať presne na mieru podľa potrebných rozmerov.

 

Pohoda a dizajn na mieru

Plastové ploty sú veľmi pohodlné, pretože sa o ne nemusíte starať. Dizajn je na vás, vyskúšať môžete metalické či pastelové farby, a ak ste milovníkmi dreva, môžete si vybrať z viac ako 35 drevo dekorov od svetlých až po najtmavšie odtiene. Rozdiel prakticky nespoznáte.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Pavel Hrdlička




Ako si vybrať horizontálne žalúzie?

Horizontálne žalúzie ideálne vyberajte podľa toho, aké máte okno. Plastové, drevené a hliníkové okná totiž majú svoj typický vzhľad - a nie každá žalúzia na nich vyzerá dobre.

Dverná sieť – praktické a elegantné riešenie

Premýšľate, ako sa najlepšie ochrániť pre náletmi otravného hmyzu? Váš dom môžete vybaviť sieťami do okien a dverí, ktoré vás problémov jednoducho zbavia. A nemusíte sa báť, siete nemusia byť len nevzhľadné a nepraktické, v našej ponuke nájdete produkty z kvalitných materiálov, v rôzne farebných prevedeniach, ktoré váš domov naopak skrášlia!

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel druhý.

V minulom článku sme si pre predstavu ukázali, ako vyzerajú balíky s tovarom, ktorý si objednáte v eshope Labona. Budeme pokračovať v rovnakom duchu a ukážeme si ďalšie zásielky našich produktov. Tentoraz sa pozrieme bližšie na vnútorné látkové tienenie.

Horizontálne žalúzie alebo látkové rolety?

Je to veľmi často preberaná téma. Ak zvažujete vnútorné zatienenie okien, toto sú dva najčastejšie volené varianty. Aké sú ich výhody?