zavrieť
môžete začať písať
výsledky hľadania tu

Purenitové boxy - najideálnejší variant pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií

Najideálnejšou možnosťou pre podomietkové prevedenie vonkajších žalúzií je montáž do podomietkových purenitových boxov. Vďaka použitému materiálu purenitu a PIR izolácie sú vhodným riešením aj pre pasívne domy.

Purenitové boxy s PIR izoláciou vrátane purenitového izolačného ostenia sú ideálnym podomietkovým riešením pre exteriérové žalúzie. Purenit dokonale izoluje miesta, kde väčšinou vznikajú tepelné mosty. Boxy sa ľahko zapravujú do omietky, alebo dreveného obkladu. Jedným krokom vytvoria funkčný aj estetický priestor pre žalúzie.

Montáž boxov i samotných žalúzií je veľmi jednoduchá a vykonáva sa v nasledujúcich krokoch:

  • Po osadení okien sa namontujú boxy - ešte pred zateplením domu.
  • Potom sa obložia izoláciou, zatiahnu do lepidla s perlinkou a nanesie sa fasáda.
  • Samotné žalúzie sa namontujú až po dokončení fasády do pripravených purenitových boxov.

Čo je to PURENIT?

Purenit je materiál vyrobený z tvrdej peny, ktorý má hneď niekoľko žiadúcich vlastností:

  • ľahko sa opracováva, je ľahký, pevný, možno do neho skrutkovať,
  • nehorí, je zdravotne nezávadný, minimálne nasiakavý,
  • odolný vysokým teplotám i voči chemikáliám,
  • možno kombinovať a lepiť s inými materiálmi,
  • výborný izolant.

Pre dodanie purenitového boxu + purenitového ostenie vrátane vonkajšej žalúzie stačí iba vymerať vonkajšie rozmery okenného rámu a zvoliť konkrétny typ žalúzie. Odpadá starosť s niekoľkými návštevami na stavbe a predlžovanie termínu dodania výrobku. Výška boxu je daná výškou okna, čím vyššie okná, tým vyšší box. Šírka kastlíku je daná šírkou okenného rámu. Hĺbku boxu ovplyvňuje šírka lamiel žalúzií. Súčasťou purenitového ostenia sú montážne profily pre vodiacu podomietkovú lištu.


Pavel Hrdlička




Plissé žalúzie - zoznámte se

Hľadali sme ideálne vnútorné tienenie, ktoré splní praktickú stránku (odrazenie svetla, súkromie...) a zároveň aj estetickú úlohu. Obe požiadavky s prehľadom plní moderné plissé. A presne o ňom bude dnešné rozprávanie. Prezradím vám všetko, čo som sa dočítala a zistila, plus ukážem, ako sme si ho vymerali a tesne pred odchodom na dovolenku aj stihli objednať.

Siete proti hmyzu, aké sú možnosti s prichádzajúcimi teplými dňami?

Jar ťuká na dvere a s tým aj teplejšie dni a častejšie vetranie našich domov, bytov a kancelárií. Okenné a dverové siete sa preto vyplatí kúpiť práve teraz.

Vonkajšie žalúzie: kto šetrí ma za tri

Vlastníte firmu a poskytujete prácu niekoľkým ľuďom  alebo ste majiteľom budovy, ktorú prenajímate spoločnosti pre firemné účely? Určite si prajete, aby zamestnanci podávali najlepší výkon vo všetkých

Ako vyzerá správne zabalená zásielka? Diel tretí

Na rad sa dostal tretí článok o tom, ako má správne vyzerať zabalená zásielka. Už vieme, čo očakávať pri objednávke vnútorného tienenia. V prvom diele išlo o interiérové žalúzie a v druhom o látkové interiérové tienenie. Teraz sa pozrieme na zásielky tienenie určeného pre exteriér.